PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detingut un home resident per ensenyar els genitals a la veïna

L’agressor de 55 anys va reconèixer haver consumit cocaïna

Per Judith Sáez

Façana de la comissaria de la Policia.
Façana de la comissaria de la Policia. | Tony Lara

La Policia va detenir un home resident del Principat de 55 anys com a presumpte autor de consum de cocaïna. Ho va fer després que una veïna seva alertés al cos d’ordre perquè ell va ensenyar-li els genitals. Segons els cossos de seguretat, el detingut va reconèixer haver consumit aquest tipus de droga així com, haver violentat a la dona manifestant que «desconeix perquè ha tingut aquesta reacció». La policia va efectuar-li l’anàlisi de tòxics en orina i va donar positiu.

En total, el Cos de Policia va detenir 15 persones durant aquesta darrera setmana. Una per un presumpte delicte contra la salut pública, nou contra la seguretat del trànsit i cinc per altres delictes en l’àmbit domèstic.

Maltractaments

D’aquests últims, destaquen les detencions a una mare de 58 anys i el seu fill de 23 en un domicili de Soldeu, al voltant de les 2.36 hores de divendres per un presumpte delicte de maltractaments. El cos de Policia informa que s’hi hauria produït una agressió mútua derivada d’una discussió entre ambdós.
Per altra banda, a Encamp van detenir a una dona resident de 27 anys com a presumpta autora d’un delicte contra la integritat física. Des de la institució policial apunten que els agents van ser requerits en un domicili particular per una desavinença de parella i van veure com l’home de la detinguda presentava esgarrapades al front i al coll, així com una forta mossegada a la cama esquerra.

Durant el mateix dia, i pel mateix delicte, també es va procedir a la detenció d’un resident de 28 anys i una dona no resident de 22 a Andorra la Vella. Els agents asseguren que totes dues persones presentaven lesions a la cara i el cos. La dona, en concret, a la cella i el pòmul a diferència de l’home, que només presentava esgarrapades.

Des de les associacions feministes fa anys que alerten que no s’està alertant d’alguns casos de violència de gènere. Denuncien que molts són considerats baralles de parelles per la Policia. En aquest sentit, el Ministeri d’Igualtat defensa que s’ha format el personal del cos. 

A la carretera

Pel que fa a les detencions relacionades amb el consum de drogues i conducció. La Policia informa que dilluns passat es va detenir un resident de 55 anys amb una taxa d’alcoholèmia de 2,74 g/l; dimarts, un resident de 21 anys amb una d’1,13 g/l i un altre de 24 anys per donar positiu a la prova de control de tòxics i posseir 0,33 grams de marihuana.

També, diumenge a les 23.00 hores es va detenir un home resident de 53 anys, ja que va refusar sotmetre’s a la prova de tòxics o d’alcoholèmia, en un control rutinari. La Policia constata però que l’individu presentava «símptomes clars d’anar sota la influència de begudes alcohòliques» i que, a més a més, és una persona reincident en fets de les mateixes característiques en el passat.

El mateix dia a les 2.14 hores, els agents també van controlar un home resident de 30 anys amb una taxa d’alcohol en sang d’1,97 g/l.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT