PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arribada a València

L’equip entrena per primera vegada després de passar controls sanitaris per la pandèmia Covid-19

Per Judith Sáez

El MoraBanc durant el primer entrenament a València.
El MoraBanc durant el primer entrenament a València. | MoraBanc

L’equip tricolor ja ha arribat a la Ciutat de les Arts i les Ciències i s’hi ha instal·lat a l’Hotel Barceló. Ho va fer abans-d’ahir, després de sortir del Principat a les 15.00 hores, estar gairebé una hora per sortir del país a causa de les retencions i controls de la frontera i ser a la localitat espanyola a les 21.45 hores. En arribar, expliquen des del MoraBanc, es va efectuar un control a tots els jugadors i personal que acompanya l’equip prenent-los la temperatura, efectuant-los tests ràpids PCR i traient-los sang per les proves serològiques. Unes mesures dictaminades en el protocol sanitari per garantir que no hi hagi risc de contagi entre els equips.

De fet, el jugador de l’equip andorrà David Jelínek explicava ahir que la situació era «molt estranya» tot i que valorava que «la protecció s’està assolint bé perquè hi ha moltes precaucions». Precaucions que també es prenen entre els jugadors que s’allotgen en el mateix hotel. Així, el MoraBanc comparteix espais comuns amb el Reial Madrid, el València i el Saragossa amb els quals ha de mantenir la distància de seguretat i dur mascareta en tot moment, si no es troben a l’habitació. Jelínek posava com a exemple la seva trobada amb l’espanyol Rudy Fernández, a qui va haver de saludar de lluny: «és cert que sembla una presó còmoda. Estàs en una habitació, com a molt et pots ajuntar amb alguna persona del teu equip perquè encara no es pot fer res. Quan veus algú d’un altre equip saludes de lluny i prou», deia el jugador del BCA.

Fins que no se’ls efectuïn dues proves PCR que resultin negatives en SARS-CoV2, els membres dels equips no podran adoptar un mode de vida més normal a l’hotel. Per això, també se’ls va proporcionar ampolles de gel hidroalcohòlic, per extremar les mesures d’higiene i mantenir la desinfecció de les mans.

Primer entrenament

Les mesures de prevenció també van ser necessàries per desenvolupar el primer entrenament en el pavelló Fonteta de Sant Lluís on jugaran la lliga els jugadors. En acabar, a les 19.00 hores, ressaltava que «tenim la sort d’entrenar a  la pista on jugarem» assegurant que «estem bé i a poc a poc estem afegint al Tunde». Des del club precisaven que aquest primer entrenament va ser força light i que avui a les 12.30 hores, serà el següent. «L’equip té ganes i a l’espera dels partits», el del dia 18 contra el València serà amb el qual s’estrenin. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT