PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El PS vol que es puguin sol·licitar ajuts a l’estudi fora de termini

El grup presenta set esmenes a la llei per disminuir desigualtats

Per El Periòdic

El conseller general del PS, Carles Sánchez.
El conseller general del PS, Carles Sánchez. | PS

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentat set esmenes a la Llei d’ajuts a l’estudi amb la voluntat de fer-la més equitativa, i compensar les possibles desigualtats econòmiques i socials. Destaquen que al llarg d’aquests anys ja s’ha constatat la necessitat de millorar aquesta llei anomenada Llei 9/2014, però que ara, amb la crisi sanitària, encara és més notori.

Al text tramitat destacaven que els alumnes de nivell preobligatori, obligatori, de batxillerat, de formació professional no superior i d’ensenyament superior que requereixin suport econòmic públic, per circumstàncies familiars sobrevingudes a partir del tancament del període de sol·licitud dels ajuts regulats per aquesta Llei, puguin demanar un ajut a l’estudi fora de termini. D’aquesta manera, les demandes hauran de ser avaluades pel ministeri competent en matèria d’ensenyament, el qual podrà sol·licitar un informe del ministeri competent en matèria de benestar social, si s’escau.

Per això, des del partit consideren suprimir el requisit de residència mínima de tres anys per poder aspirar als ajuts d’ensenyament superior, incorporar-hi les diverses tipologies de famílies i el concepte de matrícula en la formació professional no superior, com també de permetre la progressió insuficient per motius justificats i simplificar el procés de sol·licitud d’ajuts fora de termini. 

Així, el conseller general Carles Sánchez defensa que «és responsabilitat del ministeri encarregat de l’educació assegurar les condicions per a l’exercici d’aquest dret» tot recordant que l’educació és un dret fonamental reconegut a la Constitució i, per tant, cal oferir l’oportunitat de superar els obstacles de tota mena que puguin menyscabar-lo per garantir-lo.

Per fer-ho, es pretén facilitar el procés de sol·licitud d’ajuts així com, el de sol·licitud virtual. L’objectiu és agilitzar el procés d’avaluació i millorar els terminis d’atorgament dels ajuts a l’estudi. En aquest sentit, el conseller socialdemòcrata Carles Sánchez va explicar que el grup està d’acord amb la modificació proposada pels grups de la majoria: «tot el que sigui agilitar i no penalitzar a causa de la situació ens sembla bé». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT