PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Xavi Cardelús afronta el mundial amb optimisme

La primera cursa del campionat de Moto E serà el dia 19 de juliol a Jerez

Per Judith Sáez

El pilot andorrà, Xavier Cardelús.
El pilot andorrà, Xavier Cardelús. | El Periòdic.

Confirmades les competicions del món de motociclisme després de quedar en pausa per la crisi sanitària. La Federació Internacional de Motociclisme (FIM) anunciava el calendari del Campionat del Món de Moto E, que començarà el 19 de juliol al Circuit Ángel Nieto de Jerez. Hi competirà l’andorrà Xavi Cardelús, que afronta la primera carrera amb ganes.

El pilot va reconèixer a EL PERIÒDIC que «la primera [carrera] serà sens dubte la més complicada perquè vindrem tots de zero i el que sàpiga aprofitar més les condicions i opcions que té, és al que millor li anirà». En aquest sentit, valorava que aquests mesos d’aturada han estat «difícils», ja que «havia començat una pretemporada molt bona, havia entrenat més dur que mai».

L’arribada del coronavirus al Principat, així com la seva extensió arreu del món, no va impedir que Cardelús deixés d’entrenar. Segons explicava, ha pogut seguir mantenint-se a casa, encara que amb algunes limitacions. Ara bé, davant el campionat 2020 ell es veu «preparat i amb més ganes que mai».

Calendaris i ubicació

Pel que fa a MotoGP, la Federació informava que es realitzarà tota la competició en territori europeu amb data límit el 13 de desembre. En concret, es correran 13 curses, de les quals set seran en territori espanyol. Començaran al Circuit Jerez-Ángel Nieto seguint a l’Automotodrom Brno de República Txeca, Red Bull Ring-Spielberg d’Àustria, Misano World Circuit Marco Simoncelli d’Itàlia, el circuit Barcelona-Catalunya, Le Mans francès, MotorLand Aragó i Comunitat Valenciana-Ricardo Tormo. Encara s’ha de decidir les cites als Estats Units, l’Argentina, Tailandia i Malàsia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT