PUBLICITAT

Encamp

Sense acord en la rebaixa salarial ni el fons solidari

Mas recorda que el sou dels cònsols està publicat al BOPA des del primer dia del mandat

Per Victoria Gómez Pérez

Els cònsols després de la reunió.
Els cònsols després de la reunió. | ANA

La reunió de cònsols d’ahir va cloure sense un acord sobre la rebaixa salarial dels màxims representants comunals ni la seva aportació al fons solidari del Govern per fer front a la Covid-19. Pel que fa a la rebaixa dels sous, la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va manifestar que «no cal consensuar» una reducció igual per a tothom, ja que «cadascú ha de decidir el que cregui millor» perquè «no tots els cònsols cobrem el mateix» i va recordar que els sous de tots ells es van publicar al BOPA el primer dia que van prendre possessió del càrrec.

Quant a la participació econòmica al fons solidari, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, es va mostrar partidari que «cada comú ha de donar explicacions als seus ciutadans del que fa», fugint així de polèmiques amb el Comú d’Escaldes-Engordany, i la seva cònsol, Rosa Gili, que encara no s’han pronunciat al respecte. De fet, fa setmanes que la corporació escaldenca està avaluant si dona al Govern una part de la seva bossa de 2,5 milions d’euros destinats a pal·liar la crisi sanitària i als habitants de la parròquia. 

Sigui com sigui, Mas va assenyalar que «qui ha suportat tot el pes durant la pandèmia ha estat el Govern» i, per tant, «ara ens toca als comuns ser solidaris i aportar una part».

PUBLICITAT
PUBLICITAT