PUBLICITAT

Encamp

Les festes majors es podran celebrar fins a la una de la matinada

Els comuns acorden eliminar els balls de nit i els actes seran de dia

Per Victoria Gómez Pérez

Aitana, Roi i Miriam d’Operación Triunfo al concert d’Andorra la Vella, el 2018.
Aitana, Roi i Miriam d’Operación Triunfo al concert d’Andorra la Vella, el 2018. | COMÚ ANDORRA LA VELLA / T. LARA

A principis d’aquesta setmana, el cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar l’obertura màxima per decret de bars i restaurants fins a les 01.00 hores. Atenent-se a la nova normativa, ahir els cònsols de les set parròquies van decidir en la primera reunió post-Covid que les festes majors compliran el mateix horari. Així, a l’excepcionalitat de celebrar esdeveniments amb un aforament màxim de 400 persones si és exterior i de 200 si és interior, cal sumar les 01.00 hores com a hora de tancament, ja que també és possible que sigui a partir de llavors que hi hagi un «menor compliment de les mesures de seguretat i un increment dels aldarulls». 

«Això no vol dir que es facin actes fins tan tard», va alertar la cònsol major d’Encamp i amfitriona de la reunió, Laura Mas, tot avançant que el dia 20 de juny la parròquia acollirà la seva Festa del Poble amb actes culturals «de matí i tarda i, potser, algun al vespre». I va afegir: «És molt possible que també hi hagi Sant Joan». En aquest sentit, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va anunciar que el Roser, la «primera festa important de l’estiu» i que es preveu per a la primera setmana de juliol, serà a la tarda.

 

Evitar aldarulls

Per tal que les decisions excepcionals que es prenguin siguin el més consensuades possible, Mas va informar que els consellers de Cultura de tots els comuns es reuniran aviat per crear una «estratègia conjunta» que unifiqui les festes i elimini els balls de nit. 

L’objectiu principal d’aquesta reunió també serà trobar la «solució» per evitar aldarulls, més enllà de les 01.00 hores i, molt especialment, la celebració de botellons al carrer. Per aquest motiu, el director de la Policia, Jordi Moreno, va comparèixer en la reunió, on va explicar el seu projecte de reforç de la seguretat pública en espais concrets de cada parròquia que acostumen a ser conflictius. «Això és el que més ens preocupa. Encara no sabem ben bé què passarà i anem prenent valoracions sobre la marxa», va reconèixer el cònsol ordinenc. 

Amb tot, Mas va declarar que si no hi ha festes nocturnes, tampoc hi haurà barra de nit, de manera que la venda de begudes alcohòliques i de  combinats aquest estiu serà pràcticament inexistent. 

 

Artistes nacionals

A més, el fet que la frontera hispanoandorra no tingui una data de reobertura total ha fet que els cònsols i consellers descartin la participació de grups de música i altres artistes de renom internacional i, per tant, «s’ha fet una aposta ferma pel foment dels artistes del país». 

Segons Mas, la comissió de festes de cada parròquia està al corrent de la situació i, tal com ella va assegurar, totes les decisions es prendran tenint en compte la seva opinió. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT