PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Es permetrà ajornar el pagament de crèdits als afectats per la crisi

Andorran Banking ha aprovat adoptar la mesura per empreses i famílies

Per El Periòdic

Un client utilitza un caixer.
Un client utilitza un caixer. | MARICEL BLANCH

Els bancs andorrans han acordat permetre a les empreses i famílies afectades econòmicament per la Covid-19, ajornar el pagament dels crèdits i préstecs. La proposta va sorgir de les mateixes entitats bancàries i va ser aprovada en la darrera Assemblea General d’Andorran Banking per respondre a aquelles situacions que no estan cobertes per les mesures normatives o que demanen ser ampliades per poder donar una resposta més adaptada des d’un punt de vista social.

L’ajornament serà de màxim 6 mesos per a crèdits o préstecs personals, i de 12 mesos per a crèdits o préstecs hipotecaris per a particulars. En el cas de les empreses el termini de l’ajornament serà de fins a 12 mesos. Les carències es podran sol·licitar fins al dia 31 de juliol, i s’haurà de demostrar el compliment d’una sèrie de requisits.

L’AFA adopta la guia EBA

L’Autoritat Financera Andorrana (AFA) va consultar a l’Andorran Banking Association (ABA) la possibilitat d’implementar moratòries no legislatives contemplades a la Guia EBA del 2 d’abril del 2020. Aquestes van ser aprovades per l’ABA mitjançant un acord sectorial i tenen com a objectiu complementar les mesures legislatives impulsades pel Govern, donant suport als reptes operatius i de liquiditat a curt termini a què s’enfronten els prestataris que no s’hagin acollit a les dites mesures. Per tal que aquestes mesures tinguin un impacte efectiu, des de l’AFA es van emetre unes recomanacions per adoptar com a pròpia la Guia EBA. Així mateix, i per tal que aquesta moratòria no legislativa pugui beneficiar al conjunt de la societat andorrana de manera eficaç, l’AFA va ampliar el termini establert per la Guia EBA fins al pròxim 31 de juliol. No obstant això, aquest termini pot revisar-se en el futur en funció de l’evolució de la situació actual associada a la pandèmia de la COVID-19.

PUBLICITAT
PUBLICITAT