PUBLICITAT

Cinquantenari insòlit

El BC MoraBanc Andorra lluirà una equipació commemorativa sense patrocinis al partit contra el Reial Madrid

Per Judith Sáez

El president, Gorka Aixàs, amb la samarreta commemorativa.
El president, Gorka Aixàs, amb la samarreta commemorativa. | El Periòdic

El BC MoraBanc Andorra celebra avui 50 anys des de la seva creació un divendres 12 de juny de 1970. Ahir el president del club, Gorka Aixàs, recordava l’objectiu fixat en els estatuts del club que va néixer amb el nom Club de Basket Les Escaldes-Engordany, escrits amb tinta blava en un full de llibreta groguenca amb ratlles: Art 2. «L’objecte primordial del club és fomentar l’esport en general i especialment el basket.»


«El club fa justícia a l’article dos», assegurava Aixàs durant l’acte celebrat ahir al matí per donar tret de sortida a un aniversari del club excepcional i atípic al coincidir amb una crisi sanitària mundial i haver d’anar a jugar a València. Des de la presidència informaven que publicaran un llibre commemoratiu sobre la història i «les emocions que ha generat el club», el qual sortirà publicat a finals d’any. També desenvoluparan un seguit d’accions durant l’any i recorreran el mig segle d’història a través de les xarxes socials. Per exemple, protagonistes dels cinquanta anys de la història del club expliquen què ha estat per ells, imatges amb molt de significat amb l’objectiu «que sigui especial i arribar al màxim de gent possible». 


Ara bé, el producte estrella d’aquest aniversari és però, una rèplica d’una de les samarretes que més anys va lluir el club i respecta la seva essència. Es tracta d’una samarreta «vintage» tricolor amb l’escut nacional i les lletres BCA al pit que lluiran els jugadors en el partit contra el Reial Madrid. Des del club ressaltaven que han arribat a un acord amb els patrocinadors perquè aquesta equipació especial llueixi sense publicitat.


Per altra banda, l’acte que tancarà el cinquantenari excepcional del club serà un gran sopar de gala amb personalitats de l’època. Estava previst i preparat per avui «però ens hem hagut d’adaptar a aquesta situació i ho farem el 12 de juny del 2021 com a acte de cloenda». Un dels plats forts de l’esdeveniment anirà més enllà del menjar. I és que, el club presentarà «el cinc ideal» amb els jugadors més representatius dels 50 anys d’història del club, rendint-los també un homenatge.


Perseverança

«Som els pioners del bàsquet a Andorra. Poc podíem pensar que faríem 10 temporades a l’ACB, tres temporades seguides competint a Europa i haguem arribat a una semifinal» constatava Aixàs amb commoció per un vídeo de fotografies dels equips i jugadors que han format part del Club Bàsquet Andorra durant els darrers anys. A més, va dedicar unes paraules de reconeixement a la tasca desenvolupada per part de tots els seus «predecessors» amb especial menció a l’expresident, Joan Alay, el qual «avui estaria molt orgullós» perquè, d’acord amb el president, «ell representava els valors del que volia que fos el BCA». 


La dedicació i la fermesa serien uns d’ells. De fet, Aixàs afirmava que «si alguna cosa pot definir aquest club és la seva perseverança, que s’ha mantingut durant aquests 50 anys. Hem tingut èpoques de tots colors: hem crescut molt, hem caigut i ens hem tornat a aixecar» per això, reiterava emfatitzant el fet que, sobretot, «hem estat capaços de passar èpoques molt bones i molt dolentes, però amb la capacitat de reeixir, reinventar, seguir creixent i, com diuen els seus estatuts fundacionals, de promocionar l’esport i el bàsquet a qui el volia i li agradava», concloïa amb bones sensacions per la fase final. «Estem en un bon moment», deia.

Guille Colom: «Si fem el nostre joc, podrem guanyar a qualsevol»

A un pas de reprendre la lliga amb fases excepcionals, els objectius que es marca el MoraBanc són clars: guanyar-la. Així ho deia ahir Guille Colom destacant que «anem amb la mentalitat d’anar a guanyar la lliga», que ell mateix qualificava d’»atípica» i reconeixent que «en una fase final com aquesta tens moltes menys opcions que en un play off». Tot i això, constatava que l’equip «hem entrenat molt bé, amb més ritme del que em pensava i em veig bé físicament». Així, afirmava que «podrem competir i, si gaudim i fem el nostre joc, ja hem demostrat que podem guanyar a qualsevol» encara que «comencem amb un rival molt dur però al final per guanyar una lliga d’aquestes característiques has de jugar amb tot el món i penso que estem preparats» tenint també en compte que «cal anar partit a partit i com serà molt ràpid, no enfonsar-nos si perdem o si guanyem». Avui mateix, a les 15.00 hores, els jugadors del Bàsquet Club Morabanc Andorra emprendran el viatge amb destí a València. Dijous 18 de juny tenen el primer partit contra l’equip valencià.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT