PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’ACA regalarà el carnet de soci als voluntaris de la Covid-19 un any

L’entitat vol reconèixer l’esforç de les persones que van ajudar

Per Lídia López

Josep Pol, Enric Pujal i Víctor Filloy durant la roda de premsa, ahir.
Josep Pol, Enric Pujal i Víctor Filloy durant la roda de premsa, ahir. | ACA

L’Automòbil Club d’Andorra (ACA) homenatjarà els voluntaris que de forma altruista van oferir els seus serveis al país durant l’emergència pel coronavirus, regalant-los el carnet de soci de l’ACA i totes les prestacions derivades per període d’un any. L’anunci es va fer ahir a la seu de l’entitat, amb la presència del mateix president, Enric Pujal, el president de Creu Roja Andorrana, Josep Pol, i el ministre d’Afers Socials, Víctor Filloy.

Pujal va assegurar que, després de fer una aportació econòmica al fons solidari, van buscar la manera de posar un altre granet de sorra i van pensar que la millor forma que tenia el club de contribuir era facilitant els seus serveis. En representació del moviment de voluntariat, Josep Pol es va afegir als missatges d’agraïment als gairebé 2.000 voluntaris que es van afegir a la crida de Govern, assegurant que «és de rebut agrair a les persones que han invertit el seu temps lliure en ajudar la resta».

A l’acte també hi va assistir el ministre Filloy, que va posar en relleu el paper que històricament han tingut tant l’ACA com la Creu Roja, assegurant que «són dues de les entitats més antigues d’Andorra i sempre han estat presents en els moments més difícils pel país» i també va considerar que «el gest dignifica la funció dels voluntaris, que si bé ho fan sense esperar res a canvi, també és necessari donar-los un cop a l’esquena de tant en tant». En aquest sentit, també va confessar que, durant la pandèmia, el Govern es va adreçar a la Creu Roja perquè els ajudessin a organitzar un moviment de voluntariat que va despertar de cop i va sorprendre per les seves dimensions. «Hem pogut comprovar que Andorra té molta capacitat altruista» va apuntar Filloy. 

A més, el ministre també va explicar que estan treballant en un reconeixement en forma de diploma als voluntaris i que estan mirant la manera de reconèixer els serveis oferts als estudiants que s’han implicat. Més endavant, quan la situació ho permeti, també tenen previst organitzar un acte presencial. 

En total, 1.934 persones van fer de voluntaris, oferint més de 10.000 hores de treball. La gran majoria, van estar centrats en els StopLabs per fer les proves de cribratge. Però el ministre Filloy va destacar també l’esforç dels destinats als hotels i centres sociosanitaris perquè va requerir una «logística molt ràpida» i que posteriorment es va allargar durant molt de temps, sense que en cap moment faltessin mans per treballar tot i el volum de feina que el servei requeria.

Per demanar la targeta, la Creu Roja facilitarà les dades dels voluntaris a l’ACA, que establiran un enllaç exclusiu perquè puguin dur a terme el registre i així començar a gaudir dels seus serveis. Els avantatges de la targeta de soci de l’ACA consten de l’assistència del vehicle, de l’assistència personal per cobrir necessitats mèdiques i també serveis de gestoria. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT