PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià estrenarà la Cala Laurediana a finals de mes

Desperta Laurèdia dona el seu suport, sempre que «no suposi un projecte faraònic»

Per Victoria Gómez Pérez

Imatge virtual de la Cala Laurediana.
Imatge virtual de la Cala Laurediana. | COMÚ DE SANT JULIÀ

El Comú de Sant Julià de Lòria va anunciar oficialment ahir que a finals d’aquest mes disposarà d’una platja fluvial al Prat del Senzill. «Amb l’arribada d’un estiu atípic per la crisi sanitària, el comú ha volgut apostar per una proposta d’esbarjo innovadora al país i que permeti ampliar el ventall d’activitats per a les famílies», va informar la corporació.

La platja fluvial, anomenada la Cala Laurediana, s’adequarà a la llera del riu amb sorra per permetre l’accés al Valira i es crearà una bassa de 100 metres quadrats per «remullar-se i refrescar-se». La platja també constarà d’un espai per a gandules, tindrà un servei de bar i estarà oberta des de les 10.00 hores fins a les 20.00 hores, tot i que alguns vespres es podrien acollir activitats artístiques «com concerts per promocionar els artistes del país». 

Tot plegat, es tracta d’una proposta que compta amb el vistiplau de l’oposició. El conseller de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, tot i encara no haver tingut accés al projecte final, va afirmar que «nosaltres donarem suport a qualsevol iniciativa que sigui pels ciutadans de la parròquia», sempre que no es tracti de «projectes faraònics», com el polèmic ràfting de l’estiu passat. En aquest sentit, la creació de la platja fluvial tindrà un cost d’uns 7.000 euros que es podrien recuperar amb el cobrament de 2 i 3 euros l’entrada per a infants i adults, respectivament. 

En el mateix comunicat, el comú va considerar que amb la creació d’aquest espai, «Sant Julià es torna a apropar al Valira tal com s’havia fet anys enrere», tot recordant l’Isla, un esplai a la vora del riu que va tenir activitat fins als anys 70, quan es van construir uns edificis a l’avinguda Francesc Cairat que es va annexar al nucli urbà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT