PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes executa només el 43% de les inversions de 2019

La relació de tresoreria i endeutament deixa un benefici de 200.000 euros

Per Lídia López

Sessió de comú d’Escaldes-Engordany.
Sessió de comú d’Escaldes-Engordany. | EL PERIÒDIC

El tancament de comptes del 2019 al comú d’Escaldes-Engordany va denotar un romanent de tresoreria positiu de 14,2 milions d’euros. Per l’actual equip de Govern escaldenc, aquest benefici és fruit d’una gestió que buscava «la solvència» i que només va executat un 43,42% dels crèdits pressupostaris d’inversió previstos.

D’entre les inversions realitzades, es van destacar la construcció de la cinquena planta de la Casa Comuna, l’adequació dels aparcaments de la Vall del Madriu i les Molleres, les instal·lacions de seguretat en matèria antiterrorista i millores i d’espais públics. El cònsol menor, Joaquim Dolsa, també va posar en relleu la xifra d’endeutament de la corporació, que se situava en els 14 milions d’euros. Per aquest motiu, considerava que el tancament de l’exercici tenia un valor real de 200.000 euros.

Per la seva banda, el grup de l’oposició va fer una lectura positiva de les dades assegurant que era «satisfactori tancar l’any amb la menor xifra d’endeutament dels darrers 20 anys». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT