PUBLICITAT

Sant Julià lliura les claus dels horts socials a 21 interessats

En total hi ha 24 parcel·les habilitades perquè els padrins puguin treballar-hi

Per El Periòdic

Entrega de les claus dels horts socials a la gent gran de Sant Julià.
Entrega de les claus dels horts socials a la gent gran de Sant Julià. | ANA

Sant Julià de Lòria va donar, ahir, el tret de sortida a la 19ª edició dels horts socials del Dau i del Ganxo que ocuparà a les 21 persones a qui s’han adjudicat els espais. La iniciativa la impulsa la Fundació Julià Reig. En aquest sentit, la majoria de beneficiats repeteixen amb la pràctica del projecte, però també hi ha persones que s’estrenen aquest any. Segons el cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, l’edició d’enguany arriba tard a conseqüència de la crisi sanitària en què s’ha vist immers el país. El fet, segons el cònsol, ha provocat, també, que hi hagi hagut menys demanda que en edicions anteriors. 


El total de parcel·les destinades als horts socials és de 24. Així, les tres que han quedat vacants seran conreades entre tots els padrins i serviran per contribuir amb Càritas Parroquial i, així, ajudar a les famílies més necessitades de la parròquia. En aquest sentit, Majoral va apuntar que la iniciativa en qüestió sorgeix del departament de Social del comú amb la col·laboració de la Fundació Julià Reig, i que s’espera que tingui una bona acollida.  La temporada de conreu als horts s’allargarà fins a l’octubre si el desenvolupament de la climatologia ho permet.


Per altra banda, l’organització va treballar en un seguit de mesures sanitàries per prevenir contagis de la Covid-19 entre els hortalans. En aquest sentit, es va establir que els padrins facin ús de mascaretes i guants sempre, que es desinfectin les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida dels horts, que es respecti la distància de seguretat entre les persones que comparteixin els espais, que no s’accedeixi ni amb infants ni amb persones alienes al nucli familiar als horts i que s’entri d’un en un a la caseta d’eines. A banda d’això, aquells que tinguin un número parell de parcel·la només podran treballar la terra els dies parells, i a la inversa.


En aquest sentit, el cònsol major de Sant Julià de Lòria va remarcar que cal seguir les normes de seguretat per evitar nous rebrots de la Covid-19 i que els padrins «són conscients» de la necessitat de fer-ho. A banda de tot això, Josep Majoral va voler recordar que l’objectiu principal dels horts socials és que la gent gran es mantingui activa i pugui menjar de manera saludable gràcies als productes dels horts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT