PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’hospital reforça el protocol sanitari per si es produeix un rebrot

Benazet planteja la contractació de més personal per a l’UCI

Per Victoria Gómez Pérez

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. | SFGA / C. Esteve

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va reconèixer ahir que l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell està reforçant el protocol i la formació dels seus professionals de cara a un possible rebrot de coronavirus a la tardor. Aquest reforç, va explicar el ministre, consisteix, entre altres, en la contractació de més personal, especialment de l’UCI. En aquest sentit, cal recordar que alguns dels membres dels sanitaris cubans que van venir al Principat durant els dies més durs de la pandèmia estaven especialitzats justament en aquesta unitat. 

A més, també es preveu un estoc mínim de protecció individual, una formació específica, la posada en marxa de dues màquines TMA i el replantejament de la plantilla orgànica, tant de l’hospital com del mateix Ministeri de Salut. 

Quant a l’evolució de les dades sanitàries, el ministre va informar que actualment hi ha 852 casos, dels quals 44 són actius, hi ha 757 recuperats i les defuncions es mantenen en 51. A l’hospital, hi ha 10 infectats, tots ells a planta i amb evolució favorable. Després del rebrot de la setmana passada a Salita, Benazet va declarar que la situació de tots els padrins i padrines és estable i que al llarg del dia d’avui es farà un cribratge de TMA als residents i al personal per confirmar que no hi ha cap cas positiu més. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT