PUBLICITAT

La sala Artalroc reobre amb una exposició de Joan Monegal

El centre reprèn l’activitat després del tancament per la Covid-19

Per Irene Mas Fàbrega

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, visitant l’exposició
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, visitant l’exposició | SFGA/CEsteve

L’Artalroc va reobrir les portes el dimarts passat, 2 de juny, després d’estar més de dos mesos tancat a causa de  la situació de pandèmia mundial. L’exposició que acull el centre s’anomena: «Joan Monegal. El simbolisme estètic» i és una mostra de 40 peces de l’obra intel·lectual i reflexiva del pintor durant tota la seva trajectòria artística.


En aquest sentit, La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, que va participar a la presentació de l’exposició davant dels mitjans de comunicació acompanyada de la comissària de la mateixa, Carme Soler, i dels fills de l’artista, Joan i Marc Monegal, va constatar que «amb l’exposició podem veure tota la trajectòria de l’artista reconegut amb tota la seva magnitud i que marca, en molt pocs anys de trajectòria, moltes etapes i molts estils diferents amb temàtiques que han donat molt joc i a partir de les quals es pot veure una evolució del mateix». En la mateixa línia, va agrair que els fills del pintor facilitessin el material que compon l’exposició. Es tracta d’un seguit de pintures basades en l’estètica a partir de la composició, la forma i el color que componen «una retrospectiva amb la finalitat de ressaltar tant la riquesa artística com la riquesa del llenguatge plàstic de Joan Monegal». 


Riva, per altra banda, va valorar que es pugui gaudir d’una exposició presencial després del temps de confinament i va recordar que els centres museístics seran gratuïts durant tot el mes de juny: «Cal tornar a omplir de vida els espais culturals i museístics del país, per això hem decidit, juntament amb la Taula de Museus, implementar la gratuïtat de tots els centres museístics del país durant el mes de juny». 

Mesures de seguretat

L’obertura de l’espai, segons va informar el Govern, es va fer seguint tots els criteris de seguretat que marca i recomana el Ministeri de Salut com l’ús de mascareta, l’ús de productes desinfectants i el respecte de la distància de seguretat entre les persones que es troben dins de les instal·lacions. Per altra banda, aquesta reobertura deixa endarrere les visites virtuals als museus que s’han pogut experimentar durant els mesos de confinament. En aquest sentit, la ministra de Cultura i Esports va explicar que la mostra en qüestió s’ha pogut veure, fins fa poc, de manera virtual a través de les xarxes socials, però que el fet que es pugui veure, finalment, de manera presencial, «enriqueix la visió de les obres».

Joan Monegal

Tot i que el pintor va néixer a la ciutat de Manresa, a Catalunya, segons van explicar els seus fills, durant els anys seixanta va trobar a Andorra la pau i tranquil·litat que necessitava per desenvolupar la seva tasca artística «sense distraccions ni tensions».

En aquest sentit, van constatar que al país «es va poder dedicar en cos i ànima només a pintar». Pel que es refereix a l’expansió de la seva obra, però, els fills de l’artista van explicar que on va oferir més exposicions no va ser a Andorra, sinó a Espanya i a França.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT