PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Retorn amb algun però

L’FC Ordino ja ha tornat als entrenaments, la UE Engordany ho farà avui i l’Inter d’Escaldes, divendres

Per Miquel López-Egea

Un operari de la Federació Andorrana de Futbol pinta els vestidors de la Borda Mateu.
Un operari de la Federació Andorrana de Futbol pinta els vestidors de la Borda Mateu. | FAF

Finalment, els equips de la Lliga Multisegur Assegurances que faltaven per tornar als entrenaments ho faran aquesta setmana. Després d’uns dies convulsos, amb retrets sobre els protocols per part de tots els implicats, tots els equips trepitjaran la gespa. L’FC Ordino, que desconeixia el seu futur econòmic, va entrenar dilluns, la UE Engordany ho farà avui i l’Inter d’Escaldes, divendres.

Fa uns dies, una bona part dels jugadors s’havien manifestat en contra dels protocols i de fet, hi ha una part que encara es mostra reticent, però la Federació Andorrana de Futbol (FAF) va aclarir tots els dubtes. En aquest sentit, Rodrigo Guida, director esportiu de la UE Engordany va comentar que «com a club, mai ens hem plantat, van ser els jugadors que van arribar a l’entrenament divendres i van considerar que els protocols no eren els adequats, però hem parlat amb ells». «Els hem dit que la FAF ens ha informat que són els correctes i ells saben que si hi ha un problema, la federació respondrà», va remarcar, reconeixent que «hi ha algun jugador que encara té una mica de por perquè té familiars de risc». «Només un jugador ha dit que no es presentarà», subratllava.

Tests polèmics

En aquest context, tots els jugadors i tècnics confien en el fet que els tests es puguin fer, almenys a la fase 3, tot i que una bona part, els hauria preferit abans, segons van manifestar a EL PERIÒDIC. Hugo Roldan, entrenador del CE Carroi, va explicar que «estic un 50% en contra dels protocols perquè crec que des del primer moment s’hauria d’haver fet la prova, tinc 56 anys i puc ser contagiat tot i estar separat per un metre». «Que ens facin la prova en una o dues setmanes no va bé, però hi ha gent mantenint l’atenció al camp, un control molt bo, amb bons equipaments», puntualitzava.

Marc Rebés, del Vallbanc FC Santa Coloma i membre de l’Associació de Futbolistes Andorrana (AFA), va explicar que «s’ha d’agrair la feina feta perquè tot torni a la normalitat, és exemplar, però, com tot, es pot millorar perquè és una situació nova i complicada». «S’han de buscar solucions, el camí és el qual estem anant», opinava i destacava que «respecto les opinions de tots els jugadors, però sempre defensaré la meva. He vist que els protocols són correctes però es poden millorar». «Al final, el que hem de fer és anar al camí de tornar a la normalitat, no ens podem recrear en el mateix, hem de buscar solucions», sentenciava, recordant que «es faran tests els divendres abans de competir». Juanma Miranda, del Vallbanc i fronterer, també va comentar que «els protocols estan bastant bé, no hi ha cap risc de contagi». «Andorra és un dels països més segurs del món i la població s’ha fet tests, no es fan PCRs però ningú té contacte», subratllava.

Fabio Serra, de l’Atlètic Club d’Escaldes, va afirmar que «per ser el país que som, estan bé, si em demanes si s’haurien d’haver fet les PCRs abans, potser et diria que sí, però entenc que fa 15 dies que hem passat els tests de Govern». «Encara que passéssim PCRs avui, demà ens podríem contagiar treballant. La nostra feina és jugar i han portat un viròleg que ha fet el protocol», assenyalava. Així mateix, Edu Peppe, de la UE Sant Julià, va asseverar que «es compleix la distància al camp, hi ha gent de la FAF que observa i controla els dos camps perquè tot vagi bé». «Nosaltres anem tranquils a entrenar, no ens passa pel cap pensar que pot passar alguna cosa, fem el que ens indica la FAF», reiterava.

L’Inter, més exhaustiu

L’Inter d’Escaldes va aprofitar per aplicar un protocol sanitari més exhaustiu a la seva plantilla i cada membre es va sotmetre a revisions mèdiques a un centre especialitzat del Principat. «L’Inter fa temps que destaca com un equip seriós, que fa les coses de la millor manera possible, és el més a prop de la professionalitat, estem molt contents en la resposta que ens està donant, no només en infraestructures sinó en l’aspecte econòmic», va comentar l’entrenador, Adolfo Baines. «Totes les iniciatives per part de la directiva ajuden al fet que el jugador se centri en la seva feina, jugar al futbol», afegia.

L’AFA valorarà les reaccions

Xavi Andorrà, membre de la junta directiva de l’AFA, va comentar després de les declaracions del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, i del president de la FAF, Fèlix Álvarez, que «ens hem d’ajuntar i valorar, de moment, ja veurem però és una evidència que després de les reunions i dels comunicats per part de l’AFA sobre els impagaments, ara la FAF ha decidit que sí que ajudarà als clubs».

Denegada la llicència FAF a la UE Extremenya i a l’FC Lusitans

Els comitès decisoris del Departament de Llicències de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) van decidir ahir que denegaven les llicències a l’FC Lusitans i a la UE Extremenya. 

Tot i que encara hi poden posar solució, per a l’FC Lusitans pot ser un problema, ja que, a més, el Comitè de Competició ha de decidir si l’expulsa totalment de la competició per les seves incompareixences durant la temporada. Per tant, el fet que la llicència FAF sigui denegada, no implica que un equip estigui exclòs automàticament de la competició per aquest motiu. Però complica les coses. En canvi, el CF Atlètic Amèrica, FC Encamp, FC la Massana, Penya Encarnada d’Andorra i Rangers sí que la van obtenir.

Respecte a les llicències UEFA,  imprescindibles per poder competir en competició europea, la FAF va aprovar les de l’FC Santa Coloma, Inter d’Escaldes, UE Engordany, UE Sant Julià i UE Santa Coloma i va denegar les de l’Atlètic d’Escaldes, FC Ordino i CE Carroi. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT