PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’habilita un pas alternatiu a la carretera que va a Arxirivall

Es regularà amb un semàfor i només hi circularan vehicles lleugers i veïns

Per Judith Sáez

Semàfor del pas alternatiu habilitat a la part alta d’Aixirivall.
Semàfor del pas alternatiu habilitat a la part alta d’Aixirivall. | El Periòdic.

Els geòlegs que analitzen l’esllavissada que va donar-se la setmana passada a la part de la carretera CS-130 que va cap a Aixirivall van autoritzar que s’hi podia tornar a recuperar la circulació de vehicles lleugers i veïns amb un pas alternatiu controlat per un semàfor. Segons afirmaven des del comú de Sant Julià de Lòria ahir, les pluges dels darrers dies no han afectat més el terreny de l’antiga carretera de la Peguera on va caure vegetació, terra i pedres el passat dia u de juny, en el qual també va arribar a esquerdar-se l’asfalt del punt quilomètric 2,8. Aquest tall afecta unes 200 persones que viuen en diferents urbanitzacions, i que han d’utilitzar un itinerari alternatiu que incrementa en 24 quilòmetres el camí habitual.

L’accés es limitarà a una franja horària durant el dia fins que s’enllesteixin les obres que s’estan efectuant en aquest tram de la carretera. En concret, s’obrirà des de les 6.00 a les 23.00 hores, i la resta de la nit romandrà tancat. Fins ahir, s’havia d’utilitzar un pas alternatiu 24 quilòmetres més llarg que la carretera i que afectava uns dos centenars de persones residents a diverses urbanitzacions d’aquesta localitat laurediana. 

I és que va ser dimecres quan es va aprovar al Consell de Ministres la proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, en referència a la declaració de modalitat d’emergència per a la contractació dels treballs per restablir el trànsit a la carretera secundària d’Aixirivall. D’aquesta manera, es dóna via lliure per efectuar-hi de manera directa i immediata obres, estudis, projectes i serveis. L’objectiu és accelerar treballs que es consideren essencials. 
Des de l’administració ressalten així, que el restabliment ha estat possible, ja que la carretera secundària és de titularitat comunal però el seu manteniment depèn del Govern.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT