PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Estudien un reforç de la seguretat a la Portalada

En un nivell 2 de risc, una patrulla de bombers controlarien la zona

Per Judith Sáez

Zona de la Portalada.
Zona de la Portalada. | I.M.

Avui es decidirà si es reforça la vigilància a la zona de la Portalada, que per al moment es troba en una situació de risc 1, després que a l’estiu es propiciés una gran esllavissada que va impactar al centre comercial Punt de Trobada. L’objectiu, ara, és augmentar la seguretat davant les previsions d’un temporal amb embossament d’aire i precipitacions, inclús en forma de neu en els punts del Principat que superen els 2.400 metres.

Des del Govern informen en cas que es considerés un nivell 2, s’hi instal·larà una patrulla de bombers de 7.00 a 21.00 hores per si se’n deriven despreniments més forts dels que hi ha habitualment. Tanmateix, alerten que el motiu del reforç no és per si cauen roques a la carretera, sinó perquè els despreniments aixequen pols que dificulta la a visibilitat dels vehicles durant uns minuts i s’aturaria la circulació del trànsit.

Control

En aquests darrers dies, la Portalada també ha patit caigudes de roques, sorra i pedres les quals, de moment,  no suposarien un perill. Ahir mateix, des de bombers informen que van ser avisats per desplaçar-s’hi davant d’algunes petites esllavissades i mogudes de terra, però que no s’hi va desenvolupar cap actuació per part del cos de seguretat. De fet, un dels professionals d’experts geòlegs que estudien la zona tampoc no va considerar els fets remarcables.
I és que la Portalada està controlada per un equip de geòlegs, que des de l’executiu asseguren que efectuen un control rutinari tres vegades per setmana.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT