PUBLICITAT

Més d’11.000 certificats de rebaixa de lloguer per STCT o RJL

La reducció és d’un 20% i es pot demanar durant el primer mes de regularització del contracte laboral

Per El Periòdic

Edifici de pisos de Canillo
Edifici de pisos de Canillo | Maricel Blanch

Segons va comunicar ahir el Govern, el Ministeri de Presidència, Economia i Empresa ha tramitat, fins al moment, un total d’11.187 certificats per a la reducció de la renda dels habitatges de lloguer d’assalariats a qui se’ls ha hagut d’imposar una suspensió temporal dels contractes de treball (STCT) o una reducció de la jornada laboral (RJL). En aquest sentit, s’han registrat sol·licituds per part de 10.116 treballadors. Així, el Govern va informar que la diferència entre els certificats i la xifra de STCT i RJL és deguda al fet que un mateix assalariat pot generar més d’un certificat en cas treballar en més d’una empresa.


En aquesta línia, el ministeri va explicar que el certificat per fer la petició s’envia a les empreses perquè el traslladin als treballadors interessats. Aquests, poden sol·licitar la reducció del lloguer durant el primer mes que el treballador es troba en situació de STCT o de RJL. A partir del segon mes, les persones interessades han de presentar, cada mes, l’extracte d’ingressos de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) per acreditar la condició i seguir-se beneficiant de la rebaixa del lloguer. 


La rebaixa de l’arrendament és del 20% sobre la quantia mensual de lloguer i, tal com estipula la normativa vigent, la suspensió temporal dels contractes de treball o la reducció de la jornada laboral han de ser justificades a l’arrendador de l’habitatge.


Per altra banda, el Ministeri de Presidència, Economia i Empresa recorda que les empreses i empresaris individuals que es vulguin acollir a la STCT o a la RJL han de complir amb un seguit de requisits com no tenir deutes amb l’Administració pública. Tot i així, la normativa determina que les companyies sí que poden accedir a aquest mecanisme laboral si els seus deutes estan en curs de regularització.

PUBLICITAT
PUBLICITAT