PUBLICITAT

Grandvalira i Vallnord podran obrir durant tota la temporada d’estiu

Les estacions comptaran amb les plantilles de treballadors completes i oferiran totes les activitats habituals

Per Irene Mas Fàbrega

Camp de golf de Soldeu, Grandvalira
Camp de golf de Soldeu, Grandvalira | Maricel Blanch

Les estacions d’esquí que ofereixen activitats esportives i lúdiques a l’estiu obriran durant tota la temporada estival i oferiran la totalitat de les seves activitats habituals. L’estació de Vallnord-Pal Arinsal, ja va anunciar que donaria el tret de sortida a l’activitat dels circuits de Bike Park i del Mountain Park a partir del proper dissabte, 27 de juny. Ahir va ser el torn de Grandvalira que va anunciar que la campanya a l’estació s’estrenarà el 4 de juliol.


Referent a la reobertura, fonts de Grandvalira van explicar a EL PERIÒDIC que preveuen que «la gent d’Andorra siguin els primers clients que s’apropin a l’estació. Llavors, si s’obren les fronteres perquè s’acaba l’estat d’alarma i la nova normalitat a Espanya comença l’1 de juliol, esperem que l’arribada de gent de Catalunya s’activi igual que qualsevol altre estiu. La major part de persones que visiten Grandvalira a l’estiu formen part del que anomenem turisme de proximitat, Catalunya, França i Andorra». 


Pel que es refereix a la finalització de la temporada, les dues estacions en qüestió tenen la intenció de mantenir-se obertes fins el cap de setmana del 12 i el 13 de setembre. Tot i així, des de Grandvalira contemplen la possibilitat d’allargar-la depenent de la resposta del mercat i de l’evolució de la pandèmia al Principat i als països veïns: «L’allargament de la temporada de cara al setembre anirà en relació a l’afluència de gent que visiti l’estació durant l’estiu tenint en compte la situació sanitària actual. Es contemplarà la possibilitat segons l’evolució de l’estiu, de la situació i de la demanda del propi visitant».

Noves tasques pel personal

L’estació de Grandvalira mantindrà gairebé a tots els treballadors que ocupen cada estiu: «L’estació continuarà amb la seva plantilla gairebé al 100%. Les activitats que obriran seran les mateixes de cada temporada, així que es necessitarà la mateixa gent que es necessita durant les temporades anteriors». Tot i així, els assalariats hauran d’assumir noves tasques en relació amb les mesures de seguretat recomanades per la Covid-19: «El personal serà qui s’encarregarà de la neteja i la desinfecció d’espais.

En aquest sentit, cada sector aplicarà protocols específics segons si es tracta de restauració o d’activitats esportives. Considerem que no és necessari ampliar el personal per aplicar les mesures». Amb la intenció de treballar i rebre visitants en «un entorn òptim de seguretat i salut», Grandvalira s’ha guiat a partir de les recomanacions sanitàries del Govern: els treballadors faran ús, sempre, de material de protecció i desinfectaran les zones comunes de contacte freqüent i del material que s’utilitzi per la pràctica de les activitats. També serà obligatori l’ús de mascareta per part dels clients i en certs espais també l’ús de guants.

Finalment, s’hauran de seguir les recomanacions generals com el respecte de la distància de seguretat o el control de l’aforament a les diferents instal·lacions. Pel que es refereix a la restauració, es farà ús de cartes de plats digitals i s’haurà de reservar l’espai prèviament. També es fomentarà el pagament en efectiu.


En la mateixa línia, el protocol de seguretat que s’ha elaborat des de Vallnord-Pal Arinsal «permetrà garantir l’ús de l’estació de forma segura durant la temporada d’estiu. Aquest protocol s’aplicarà a tots els àmbits de l’estació: telecabines, telecadires, Bike School, treballadors, Mountain Park i restauració». 

Activitat al 100%

Vallnord-Pal Arinsal inaugurarà la temporada amb el 100% del circuits disponibles compostos de més de 40 quilòmetres destinats a la modalitat de bicicleta de descens. Grandavira, pel seu cantó,  va constatar que s’obrirà l’activitat del Mon(t) Magic Family Park de Canillo, el camp de golf de Soldeu, el Funicamp, l’entorn de Llac de Pessons i el Telecabina Tristaina d’Arcalís. També reobriran els allotjaments de l’estació anomenats Epic Andorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT