PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAF contraataca

Ruiz es manifesta «sorprès, trist i avergonyit» per la situació i titlla la polèmica de «ridícula»

Per Miquel López-Egea

Álvarez defensa els protocols sanitaris dels entrenaments, ahir.
Álvarez defensa els protocols sanitaris dels entrenaments, ahir. | FAF

Una altra vegada, el futbol nacional torna a estar al centre de la polèmica. En aquest sentit, el president de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Fèlix Álvarez, va comparèixer per respondre a les queixes dels jugadors dels darrers dies sobre els protocols sanitaris als entrenaments, ja que no volen entrenar amb aquestes condicions. Així mateix, el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, es va manifestar «sorprès, trist i, per la part que em toca, avergonyit» per aquesta situació i va criticar durament que «el futbol es faci protagonista de la manera que s’està fent davant d’una polèmica que considero ridícula amb la situació en la qual es troba el país». «Em va sobtar molt que fossin els mateixos jugadors els que s’atrevissin a jutjar la decisió del Ministeri de Salut», va reiterar i va criticar «el missatge que s’està enviant als joves, em fa mal». «Trobar-nos en la situació de boicotejar els protocols, m’entristeix molt», sentenciava, recordant que «les mesures de la FAF estan a un gran nivell».

En aquest sentit, Álvarez va comentar que «vaig visitar la Borda Mateu i em va sorprendre molt, s’assimila molt als protocols dels països veïns». «Hi ha gent que està opinant del protocol, donant-lo com a insegur i, en canvi, després constates que ni tan sols se l’han mirat i això fa mal perquè tenim uns professionals que han treballat per poder-lo tenir en condicions, amb la col·laboració del biòleg Joel López», aclaria, reiterant que «sembla que no es valori la feina que fas i la falsedat et molesta».

Crítica per l’excursió

Respecte al missatge de l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA), va comentar que «els que han considerat que el protocol no era suficientment segur, que l’han criticat tant, diumenge, alguns estaven  d’excursió a la muntanya, sense protecció i sense distància de seguretat, a més en un dia marcat per la pluja i les esllavissades, en el qual s’havia recomanat no sortir. És a dir, prefereixen no venir a entrenar perquè consideren que hi ha risc de lesions i contagis però veus uns vídeos en els quals no acabes d’entendre res». 

De fet, el mateix Ilde Lima, jugador de l’Inter d’Escaldes, va respondre a les declaracions a Twitter i va recordar que «cadascú fa la preparació que vol i si volem anar a la muntanya, ho fem i si no volem jugar cap partit, serà un problema nostre?». «Es pot guanyar o perdre una lliga, per a mi us la podeu quedar si voleu, però la salut dels esportistes està per sobre de tot, no hi ha excuses. No és molt demanar el que a tot arreu és una normalitat», afegia.

Els tests de la discòrdia

Una de les queixes dels jugadors és que no se’ls ha fet tests. En aquesta línia, va insistir Álvarez que «s’ha enfocat malament, els que s’han llegit els protocols veuran que els tests venien en una pròxima fase, la tercera» i va recordar que s’ha fet el doble cribratge a la població. «Estem treballant per poder-los fer en la tercera fase, les negociacions van per bon camí i podrem complir amb el que havíem previst», sentenciava i, per tant, es faran «PCRs massives» els divendres abans de cada jornada de lliga. Tot i que seran voluntaris, la FAF prohibirà l’accés als jugadors que s’hi hagin sotmès. Així, els jugadors no residents també s’hi hauran de sotmetre una vegada Espanya obri, per fi,  les seves fronteres. De moment no hi ha una data per al retorn de la lliga, però la FAF espera que pugui ser la segona setmana de juliol.

Ajuda als clubs

A més, pel que fa a la situació econòmica dels clubs, Álvarez va revelar una ajuda perquè puguin pagar les fitxes dels jugadors, encara que va recordar que «sempre vam deixar clar que els clubs havien de negociar amb els jugadors» i va reiterar que se’ls ha demanat una memòria amb els perjudicis que han tingut durant la pandèmia «però només dos ho han fet».
Per altra banda, en futbol sala, l’FC Encamp serà l’equip que anirà a la fase prèvia de la Lliga de Campions, per la seva situació a la lliga. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT