PUBLICITAT

Possible obertura entre el Principat i l’Alt Urgell el dia 22

França, pel seu cantó, té previst aixecar les restriccions a les fronteres a partir del 15 de juny

Per El Periòdic

Frontera hispanoandorrana
Frontera hispanoandorrana | El Periòdic

La ministra de Turisme, Verònica Canals, va anunciar ahir que França té previst aixecar les restriccions a les fronteres a partir del 15 de juny i que, en la mateixa línia, és possible que es reestableixi la mobilitat entre el Principat i les destinacions de proximitat com podria ser l’Alt Urgell, a partir del dilluns 22 de juny. Tot i així, va apuntar que la data prevista anunciada per part de l’administració del veí del sud per a l’obertura de les fronteres i l’arribada de turistes es manté l’1 de juliol, tal com va recordar ahir la Moncloa després que hi hagués confusió per unes declaracions on la ministra d’Indústria espanyola, Reyes Maroto, anunciava que Espanya obriria les fronteres amb França i Portugal el 22 de juny.


Canals, en referència a la possibilitat que els habitants de l’Alt Urgell puguin entrar a Andorra i a la inversa a partir del dia 22 de juny, va indicar que serviria com a «entrenament» de cara a la rebuda de visitants a partir del primer dia de juliol. De la mateixa manera es va plantejar amb l’obertura de la frontera del Pas de la Casa el dilluns passat, quan tan sols van poder accedir-hi els francesos que vivien a un radi de 100 quilòmetres del Principat. En aquest sentit, tal com va explicar la ministra la primera entrada de turistes va servir per observar i poder plantejar i treballar en mesures per assegurar una posterior entrada de turistes més nombrosa però segura. 


La ministra de Turisme va anunciar l’obertura de fronteres amb França i la possible mobilitat amb les zones de proximitat de Catalunya al llarg del juny durant una conferència telemàtica organitzada per Actua, el Govern i l’Andorra Esports Clúster. L’objectiu del «webinar» era donar a conèixer el pla de reobertura del turisme esportiu.
En aquest sentit, va explicar  que cada vegada es registren més reserves pel que es refereix a les estades esportives i ho va relacionar amb la bona situació sanitària d’Andorra com el principal atractiu per acollir l’entrada de turistes. En la mateixa línia, va explicar que les cerques a través d’Internet per a reserves d’estades turístiques també van en augment. 

Campanya d’estiu

La ministra de Turisme, Verònica Canals, per altra banda, va assegurar que la campanya que està desenvolupant Andorra Turisme per a l’estiu vinent està sent «molt potent».


En aquest sentit, va explicitar que el 30% dels 1,8 milions d’euros de pressupost total de la campanya s’han adreçat a una primera acció comunicativa que va començar el dimecres d’aquesta setmana passada i que s’estendrà fins el proper dimarts, 30 de juny. 


La segona acció publicitària es durà a terme a partir del 3 de juliol.  Es farà ús del 70% restant del pressupost i la campanya es tornarà, segons la ministra, «més agressiva». Va explicar que els diners en qüestió serviran per fer promoció televisiva del país a França i a Catalunya amb l’objectiu que la publicitat serveixi per saber, en un lapse de temps de 72 hores des del llançament de la campanya televisiva, «si ho estem fent bé i si estem tocant els ‘targets’ concrets».

PUBLICITAT
PUBLICITAT