PUBLICITAT

El PS reclama mesures mediambientals

Creuen que la Covid-19 no pot ser una “excusa” per no invertir en transició ecològica

Per Irene Mas Fàbrega

Roda de premsa del PS
Roda de premsa del PS | PS

Durant una compareixença davant del mitjans de comunicació, el Secretari d’Organització i el conseller general del Partit Socialdemòcrata, Pere Baró i Carles Sánchez respectivament, van posar de manifest la posició del grup davant la situació mediambiental del país i van considerar que és important posar en pràctica polítiques relacionades amb aquest àmbit. En aquest sentit, Sánchez va expressar que «si algú pot apostar en pràctiques polítiques en matèria mediambiental som nosaltres, un país petit envoltat de natura». 


Així, van mostrar «mà estesa» al Govern per treballar de manera conjunta en polítiques transversals, ja que consideren que la crisi climàtica serà la que vindrà després de la sanitària i de l’econòmica. En aquest sentit, van destacar que des del grup parlamentari esperen «que la Covid-19 no sigui una excusa per abandonar la inversió en la transició energètica. Ha de ser una prioritat en la revisió dels projectes de Govern. Les malalties zoonòtiques com la que estem patint i altres que han aparegut al passat demostren la relació directa entre la protecció del nostre medi ambient i la salut pública».


Així, van posar en valor la declaració d’emergència climàtica considerant que «és un primer pas» i que s’ha de «revisar i ampliar». En aquest context, defensen aspectes com la contrarietat a les instal·lacions aeroportuàries, el foment de les tradicions agrícoles i ramaderes, la priorització de l’ús del transport públic col·lectiu i el transport compartit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT