PUBLICITAT

Bars i restaurants tindran més espai per a terrasses

Canillo destinarà un milió d’euros al fons per ajudar el Govern

Per Julià Rodríguez

El Comú de Canillo. / EL PERIÒDIC
El Comú de Canillo. / EL PERIÒDIC

El Consell de Comú Sabut de Canillo va aprovar ahir que els restaurants i bars de la parròquia disposin de més espai públic sense més cost perquè puguin garantir el distanciament entre clients que imposa la pandèmia del coronavirus sense que perdin ingressos. En els casos en què, per la seva ubicació, no sigui possible que els establiments ampliïn les seves terrasses, i per tant l’aforament es vegi limitat, la corporació reduirà el cost de la taxa que paguen per metre quadrat, segons va explicar el cònsol major canillenc, Francesc Camp. 
El comú va acordar també ahir destinar 150.000 euros a despeses de funcionament i inversió relacionades amb la crisi sanitària pel Covid-19, i de moment ja s’ha computat despeses per uns 107.000 euros que s’han destinat, entre altres conceptes, als stop labs, el suport a la gent gran i la desinfecció de la via pública. A l’abril el comú va decidir crear un fons dotat amb més de d’un  milió d’euros per fer front a totes les despeses relacionades amb aquest àmbit. La intenció, segons va explicar Camp, és destinar al voltant d’un milió d’euros al fons dels comuns per ajudar el Govern, una part del qual pot sortir del fons de reserva de dos milions que va crear el comú el 2017 per a possibles imprevistos. D’altra banda, la corporació va decidir allargar el contracte de concessió del vehicle elèctric a la Vall d’Incles i al refugi de Xuclar, amb un cost de 16.000 euros. 
La sessió va discórrer ahir amb cordialitat fins al final de la mateixa, en què el cap de llista d’Objectiu Comú, Albert Torres, es va queixar pel retard de vuit dies en l’entrega d’una carta, el que va originar una constància en acta en què expressa la seva queixa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT