PUBLICITAT

Andorra la Vella

El coronavirus comporta pèrdues de 45 milions d’euros

El mes de març registra la caiguda més alta pel que fa al Fons de Reserva de Jubilació

Per Judith Sáez

Jordi Cinca durant la Comissió.
Jordi Cinca durant la Comissió. | Liberals d\'Andorra.

L’impacte de la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid-19, s’ha notat a totes les economies i mercats del món, també a Andorra. El Consell Administratiu de la Caixa Andorrana de Seguretat Social, xifrava les pèrdues de 2020 fins al 20 de maig en un 3,23% de mitjana, les quals resulten uns 45 milions d’euros totals. Tot i això, des de l’ens consideren que la recuperació està essent positiva.

Les dades d’avançament d’aquest any 2020 proporcionades durant la Comissió Legislativa, denotaven que el Fons de Reserva de Jubilació (FRJ) del mes de gener estava presentant diversos guanys fins que, al febrer, quan va esclatar la crisi sanitària a la Xina es van començar a sentir pèrdues pròximes al 2%. Finalment, el març és quan es registra la davallada més significativa rondant el 8%, les quals a partir de l’abril tornen a recuperar-se «ràpidament». D’aquesta manera, el president del Consell, Albert Font, valorava «la capacitat de gestionar el fons» i demanava «no mirar els resultats amb preocupació més enllà de per saber què hem de fer per recuperar-ho».

Des de la parapública recordaven però, que el repte més important al qual haurà d’afrontar el país, serà l’articulació de formes per assolir la sostenibilitat del fons.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT