PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oposició d’Escaldes critica la manca de transparència de Gili

Els demòcrates també van mostrar-se en contra de la no adhesió del comú al fons solidari del Govern

Per Lídia López

Jordi Vilanova, Miquel Aleix i Núria Barquín a la roda de premsa d’ahir.
Jordi Vilanova, Miquel Aleix i Núria Barquín a la roda de premsa d’ahir. | Demòcrates

El grup de demòcrates d’Escaldes-Engordany, amb Miquel Aleix al capdavant, va denunciar ahir la manca de comunicació per part de Rosa Gili i el seu equip envers la minoria. En una roda de premsa, el mateix Aleix, acompanyat dels consellers Núria Barquín i Jordi Vilanova, van voler traslladar la seva voluntat de fer una «oposició col·laborativa» però reclamaven rebre més informació sobre el full de ruta que s’ha marcat el govern comunal.

Els consellers escaldencs van assegurar que reben gran part de la informació a través dels mitjans de comunicació i que, si bé han estat pacients amb l’equip de govern perquè «és difícil agafar el ritme de treball», hi ha alguns punts que no poden seguir esperant, com és l’aprovació d’un marc pressupostari. I és que, tal com va confirmar Vilanova, «avui dia, Escaldes és l’únic comú que no ha tramès el pressupost al Tribunal de Comptes». 

La polèmica amb el fons solidari

Paral·lelament, els demòcrates també van criticar la no adhesió del Comú d’Escaldes-Engordany al fons solidari que va impulsar l’Executiu i al qual tots els comuns, excepte l’escaldenc, s’hi van sumar. Pels consellers, col·laborar en aquest fons «no és una qüestió de partits ni d’ideologies, es tracta de fer un esforç nacional», i de fet, Vilanova va assegurar que «amb un romanent de 14,2 milions d’euros no poden negar-se a col·laborar».

I és que de fet, el comú escaldenc va anunciar que crearia un fons propi dotat amb 2,5 milions d’euros per tal d’assistir les necessitats de la ciutadania en el context actual. Però els demòcrates van posar en dubte la idoneïtat d’aquest fons perquè podria provocar duplicitat amb els ajuts que ja ha impulsat l’Administració «és evident que es poden fer accions socials a escala comunal, però és vital també col·laborar amb el país», va considerar Vilanova. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT