PUBLICITAT

Educació obre la convocatòria d’ajuts a l’estudi del proper curs

Les beques de tercer cicle no s’hauran de renovar a partir d’ara cada any

Per Julià Rodríguez

El ministre Portaeu, Eric Jover. / SFGA
El ministre Portaeu, Eric Jover. / SFGA

El Consell de Ministres va aprovar en la seva reunió d’ahir, a proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, l’obertura, a partir del 10 de juny, de la convocatòria dels ajuts a l’estudi per al proper curs escolar. Una de les novetats que s’hi han introduït és que s’incrementa de 14.763 euros a 16.503 euros els ingressos per membre equivalent per als alumnes que estudiïn fora. D’aquesta manera es vol facilitar l’accés a aquest ajut, ja que havia constatat que algunes famílies en quedaven fora per una diferència mínima. Dins del mateix ministeri, també es va aprovar la convocatòria per a cinc ajuts per a estudis de tercer cicle per al 2020, que disposa d’una partida global de 165.000 euros. A partir d’aquest curs es ajuts s’hauran de sol·licitar per la durada total dels estudis, amb la qual cosa s’evita presentar cada any la petició com passava fins ara. 

AGRICULTURA
Licitació de la gossera
El Govern va aprovar també ahir, a proposta de la ministra de Medi Ambient, Agriculturai Sostenibilitat, Sílvia Calvó, la licitació d’un concurs públic per a la concessió de la gossera i la gatera oficial. D’aquesta manera es vol materialitzar l’externalització d’aquest servei, ubicat a la Borda Vidal de Sant Julià de Lòria. Hi poden concórrer entitats que tinguin experiència en la gestió de serveis similars i en el desenvolupament d’accions per fomentar la tinença responsable d’animals. 

AFERS SOCIALS
Ajuts per a la joventut
A proposta del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, l’Executiu va aprovar també ahir la convocatòria dels ajuts per a les associacions juvenils i entitats que ofereixen serveis a la joventut sense finalitat de lucre. L’objectiu d’aquests ajuts és promoure l’associacionisme juvenil i el suport a projectes adreçats a aquest sector poblacional.

CULTURA
Treballs a Sant Vicenç d’Enclar
Finalment, el Govern va aprovar, a proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, l’adjudicació dels treballs per desenrunar i recuperar el campanar-torre de l’església de Sant Vicenç d’Enclar, que ha recaigut en l’empresa Constructora Hundeka per 8.898 euros. A més es va donar el vistiplau, dins d’aquest mateix ministeri, a les actuacions de manteniment a les esglésies de Sant Andreu d’Arinsal i Sant Joan de Sispony, consistents en la neteja d’humidats. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT