PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc s’estrenarà contra el València a la fase final de l’ACB

Els enfrontaments del grup es jugaran en dies alterns, a les 15.30, les 18.30 i les 21.30 hores

Per Miquel López-Egea

Clevin Hannah en el partit contra el València d’aquesta temporada.
Clevin Hannah en el partit contra el València d’aquesta temporada. | BCA

El MoraBanc Andorra ja coneix el calendari de la fase final de la Lliga Endesa. Els d’Ibon Navarro, que des de diumenge ja s’estan entrenant al complet, ja saben els seus rivals, encara que no s’han determinat els horaris de competició, però el que sí que se sap és que els matxs seran a les 15.30, 18.30 i 21.30 hores en dies alterns.

El conjunt del Principat, enquadrat dins del grup B, debutarà el dijous 18 de juny contra el València Basket, de manera que jugarà contra l’amfitrió i serà sens dubte, explosiu i determinant. El dissabte següent s’enfrontarà a l’Herbalife Gran Canària mentre que el dilluns ho farà  contra el Casademont Saragossa. En la penúltima jornada, la del dimecres 24, els del Principat es batran amb el Reial Madrid mentre que el divendres següent conclouran la fase de grups contra el San Pablo Burgos. Les semifinals se celebraran el dilluns 28 mentre que la gran final serà el 30 de juny.

El general manager del MoraBanc, Francesc Solana, va considerar que «comencem contra l’amfitrió, tindrem màxima dificultat, ja que històricament no se’ns ha donat gens bé». «El partit del Madrid serà el més difícil, a la quarta jornada, però havíem de jugar contra tots i el calendari afecta tots», valorava, però insistia que «començar contra un dels favorits d’aquesta competició ens farà haver d’arribar en el màxim estat d’alerta». «Arribarem el millor que podrem, estem salvant situacions que ens trobem normalment a la pretemporada de sobrecàrrega, de jugadors amb molèsties», revelava, afirmant que «esperem tenir els 12 efectius en la millor forma possible i amb l’equip mentalment i ambició». «És una Copa del Rei llarga, en cinc partits en deu dies i és important ser molt equilibrats a l’hora d’acabar un partit i preparar el següent, tenint una bona recuperació física, estant preparats tàcticament per afrontar qualsevol situació», afegia.

En aquest sentit, el president de l’ACB, Antonio Martín, va explicar que «la veritat és que la temporada als despatxos està sent llarga, dura». «Estem contents perquè fa 20 dies semblava impossible poder jugar però de mica en mica, la fase final s’està fent realitat i ara tenim l’esperança que surti bé», va desitjar, celebrant el fet que «hi hagi tres partits al dia durant cada dia».

Per una altra banda, va voler parlar del protocol sanitari que hi haurà a València i va considerar que el Centre Mèdic Avançat «serà una instal·lació pròpia a l’Alqueria». «Són coses que no es tenen en compte quan es fa una concentració petita però quan fas un esdeveniment d’aquesta mena es valora fins i tot l’odontologia», revelava, reiterant que l’objectiu és «evitar que qualsevol membre de l’expedició s’hagi de desplaçar a un hospital, sense sortir del circuit lliure de coronavirus».

Així mateix, va informar que «hem escoltat les inquietuds dels jugadors, amb els metges que ens han estat assessorant». «Hem contestat a les preguntes que tenien i els hem pogut explicar com ho farem, aconseguint a més, que hi hagi una zona d’esbarjo i que no sigui només anar del pavelló a l’habitació de l’hotel», informava, puntualitzant que «podran fer una semblant a la que tindrien si no estiguéssim en aquesta situació». A més, va assenyalar que «amb els jugadors hi ha hagut converses de tota mena, la mentalitat d’ells ha estat sempre intentar ajudar però tenint un marc sanitari alt». Per tant, va fer una crida a «ajudar al fet que es compleixin els requisits» i va voler recordar que «hi ha una responsabilitat en cada un de nosaltres, fent tot el que calgui prèviament». «Estem en un moment de desescalada important però abaixar la guàrdia seria el pitjor i molt perillós», sentenciava.

D’altra banda, també va insistir que no vol que es denomini al sistema com «una bombolla» perquè a cada estança hi haurà un protocol diferent. «Estem molt satisfets», assegurava. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT