PUBLICITAT

Andorra la Vella

Detectats sis positius més amb el cribratge als pacients de Salita

Els malalts són vuit usuaris i un professional de la salut del centre residencial de gent gran

Per Judith Sáez

El centre sociosanitari Salita.
El centre sociosanitari Salita. | TONY LARA

Abans-d’ahir, Salut informava de la realització d’un cribratge massiu als residents i personal del centre sociosanitari Salita, després d’haver-hi detectat tres malalts de Covid-19. Ahir, el ministre Portaveu, Eric Jover, afirmava en roda de premsa que s’havia detectat el contagi a sis persones més a través de proves TMA. El control per regular la situació al centre residencial segueix en curs, i l’executiu assegura que es garantirà «el suport necessari a totes les persones que són positives».

En concret, els afectats totals al centre són nou: vuit residents i un professional sanitari. Tanmateix, tal com informava el ministre Portaveu, només un hauria mostrat símptomes de la malaltia i la resta, serien malalts asimptomàtics.

El motiu del rebrot però es desconeix. Jover incidia en què «el coronavirus és una malaltia especialment infecciosa i de molt difícil control», mentre que el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ressaltava el dia abans la vulnerabilitat de les persones majors de 65 anys davant el virus. 
En la darrera jornada, es van rebre un total de 71 resultats de les proves PCR i TMA realitzades. D’aquestes, nou van resultar positives i 62, regatives.

Casos

El nombre de casos actius per coronavirus al Principat ha augmentat a 65. Pel que fa a la resta dels malalts, 10 es troben ingressats a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i tres són professionals de la salut. El nombre de persones infectades totals al país apuja a 851 i les defuncions a causa de la pandèmia es mantenen en 51. No hi ha hagut més morts des de mitjans del mes de maig. 

Protecció

Els contagis a les residències de la gent gran són una preocupació generalitzada a altres països d’Europa com Espanya. Per exemple, a Catalunya s’alertava d’alts nivells de mortalitat així com, de risc d’infecció en ser un dels col·lectius més vulnerables davant la pandèmia. En aquest sentit, l’Executiu apel·lava el civisme i la responsabilitat de la ciutadania perquè continuí seguint les recomanacions sanitàries i mesures de protecció, en tant que «és una metodologia que ha funcionat extremadament bé», assegurava Jover.

El ministre Portaveu també va aprofitar per agrair als ciutadans el seu comportament fins avui dia ressaltant que «han estat ells la clau perquè la crisi sanitària s’hagi pogut controlar ràpidament sense col·lapsar les nostres estructures sanitàries». Tot i això, recordava que la malaltia continua estant present, sobretot, ara que s’han reobert activitats econòmiques i fronteres: «la possibilitat que entrem en contacte amb el virus continua essent una realitat i això vol dir que hem de continuar sent prudents», deia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT