PUBLICITAT

Neix la Jove Companyia Nacional d’Andorra

S'implementaran accions al sector cultural a partir de l’agrupació de joves amb inquietuds artístiques

Per El Periòdic

Un moment d'una obra produïda per l'ENA.
Un moment d'una obra produïda per l'ENA. | ANA

La Fundació de l’Escena Nacional d’Andorra (ENA), impulsada pel Govern i el Comú de la Massana en col·laboració amb el Comú de Sant Julià de Lòria presenten la Jove Companyia Nacional d’Andorra, proposta de L’Animal Escola de Teatre. Amb el projecte es volen implementar accions dinamitzadores del sector cultural a partir de l’agrupació de deu joves d’entre els 16 i els 21 anys amb inquietuds artístiques vinculades a les arts escèniques.

La idea és que la iniciativa permeti, als joves, adquirir vivència i experiència professional en el sentit que serveixi com a pont entre els estudiants de teatre i el món professional. El primer projecte que s’impulsa a partir de la creació de la companyia tindrà lloc durant els mesos de juliol, agost i setembre.

Per formar-ne part es farà una prova d’accés el dia 27 de juny i cal inscriure-s’hi abans del 20 de juny. Cal, però, que qui s’hi incrigui compleixi els requisits d’haver cursat almenys un any en alguna escola d’interpretació. Pel que fa a la selecció, segons expliquen els impulsors, es prioritzarà a tothom qui hagi mostrat interès per les arts escèniques en les diferents disciplines, els estudiants de batxillerat artístic i els joves amb alguna experiència prèvia.

La direcció artística del projecte anirà a càrrec de Juanma Casero i Irina Robles, amb la col·laboració de l’Escena Nacional d’Andorra.

L’ENA no atura l’activitat

Després de la situació provocada per la Covid-19 al país, l’ENA anunciava, ahir, que adaptarà els seus futurs projectes a la nova realitat creada per la pandèmia “amb la voluntat de donar el màxim suport a les arts escèniques del nostre país”. Tot i així, el coronavirus no ha aturat la feina interna de l’Escena Nacional d’Andorra, que ha realitzat una enquesta i dues sessions de treball virtuals entre els professionals, les escoles i les companyies d’arts escèniques d’Andorra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT