PUBLICITAT

Andorra la Vella

Les obres de reconstrucció dels Serradells arrencaran al setembre

La data es va haver de modificar després de l’arribada d’un aute de la Batllia per un nou peritatge

Per Lídia López

La cònsol major, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié, a la roda de premsa ahir al Palau de Congressos.
La cònsol major, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié, a la roda de premsa ahir al Palau de Congressos. | TONY LARA

Les obres al Centre Esportiu dels Serradells començaran el pròxim 1 de setembre. El comú d’Andorra la Vella i l’empresa adjudicatària de les obres, Locubsa, van acordar aquesta data després que un aute de la Batllia retardés un inici previst inicialment per a l’1 de juliol.
El projecte per la reconstrucció dels Serradells va ser actualitzat ahir en una roda de premsa al Palau de Congressos de la capital, on van participar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cònsol menor, David Astrié. Després del fatídic incendi del novembre de 2018, els treballs de peritatge i indemnització amb les asseguradores, i treure finalment el concurs públic, les obres s’havien previst per començar el passat 15 de març. Però la data va coincidir amb l’inici del confinament per la crisi sanitària del coronavirus i finalment no es van poder posar en marxa. 

Quan el Govern va confirmar la represa de la construcció dins de la fase 2 de desescalada del confinament el darrer 4 de maig, el comú va acordar amb l’empresa adjudicatària, d’una banda, iniciar les obres el dia 1 de juliol, i de l’altra, permetre una dilació en els pagaments per part de l’institució dels 60 dies actuals que estableix la llei, fins a un any. Aquesta mesura proporcionarà a l’ens més múscul a la tresoreria, per si necessitessin aquesta liquiditat que ja tenen a les arques de la corporació per altres partides, per exemple, per fer front a la crisi econòmica derivada de l’epidèmia, sense haver de recórrer a polisses de crèdit. En qualsevol cas, tot i la tranquil·litat que els porporciona l’opció, des del comú no creien necessari aplaçar els pagaments perquè van assegurar que Andorra la Vella consta d’una bona salut econòmica. 

Però la nova data acordada va quedar en res quan la Batllia els va fer arribar un aute per la sol·licitud d’un peritatge per part de la constructora Progec, empresa que s’encarregava de les millores a l’espai, per poder presentar la seva defensa davant de les asseguradores. 

Per aquest motiu, van decidir ajornar novament la data d’inici de les obres fins al dia 1 de setembre d’enguany. Marsol va confirmar que el pressupost de la intervenció es mantindrà intacte com s’havia pactat, amb un valor de 4,18 milions d’euros que van cobrir amb els més de quatre milions d’euros a mode d’indemnització que va rebre el comú per part de les companyies d’assegurances. També es conservarà termini previst per desenvolupar la reforma, que s’havia establert en els quinze mesos, els quals podrien traslladar la reobertura de la piscina fins a l’any 2022.

En qualsevol cas, Astrié va confirmar que aquest 15 de juny es reobriran la resta d’instal·alcions esportives dels Serradells als usuaris, amb estricte compliment de les normes de seguretat establertes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT