PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra reconeix la memòria de les víctimes de la pandèmia

El minut de silenci que conclou els tres dies de dol nacional va comptar amb un seguiment massiu

Per Judith Sáez

Minut de silenci davant del Consell General.
Minut de silenci davant del Consell General. | Liberals d\'Andorra.

Ahir a les 12.00 hores es va fer un minut de silenci convocat pel Govern en memòria de les víctimes de la pandèmia mundial SARS-CoV al Principat, les quals han resultat en 51 defuncions. Els consellers i conselleres es van concentrar a la plaça del Consell General, mantenint la distància de seguretat i protegits amb mascareta.

El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, acompanyat del Representant Personal, Josep Mauri i la secretària general dels Serveis del copríncep episcopal, Concepció Garcia Moyano, també es va unir a la mostra de condol des del Palau episcopal de La Seu d’Urgell.

De fet, el minut de silenci per les víctimes a les quals l’executiu «vol recordar més enllà de ser un nombre» també va tenir seguiment per part del personal de diverses institucions. Entre elles, l’edifici administratiu del Govern, els comuns, l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, la caserna de Bombers, el despatx de la Policia, la Universitat d’Andorra o federacions esportives.

Reconeixement a la gent gran

A la plaça Lídia Armengol també s’hi van concentrar una desena de persones de la Federació d’Associacions de la Gent Gran d’Andorra.

Ho van fer per recordar les  51 defuncions. En especial, «les que corresponen a persones grans», destacava Felix Zapatero, president de la Federació d’Associacions de la Gent Gran. Des del col·lectiu van mostrar la seva preocupació «perquè després de tantes setmanes tancats, ara hi ha sensació de llibertat però el virus encara hi és i hem de ser prudents: portar la mascareta sempre, no només quan entrem a grans superfícies o botigues». Alertava així, d’acord amb les declaracions del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que encara hi ha risc de contagi i que «surtin quatre o cinc positius i tornem a tenir un rebrot si s’estenen».

Per altra banda, Zapatero constatava que la gestió a les residències de gent gran «ha estat bona» tant per part del Govern com de la mateixa direcció dels centres però, tornava a insistir en què la població tingui precaució i segueixi les mesures de prevenció de risc de contagis. La Federació preveu realitzar una missa oberta a «tothom que ha patit, més enllà de les morts». Tanmateix, es mantenen a l’espera que l’Executiu els ho aprovi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT