PUBLICITAT

Aprovada la sisena pròrroga de l’estat d’alarma a Espanya

Dimarts vinent el Consell de Ministres aprovarà un decret amb mesures per després de la situació actual

Per El Periòdic

Casos coronavirus al món
Casos coronavirus al món | El Periòdic

Tal com es preveia el dimarts, després de l’anunci que Ciutadans donaria suport a la pròrroga de l’estat d’alarma, ahir el Congrés dels Diputats va aprovar la proposta del Govern que allarga l’aplicació de la mesura fins al 21 de juny, si res no canvia fins llavors i l’evolució de la pandèmia a Espanya es manté amb tendència a la baixa. 


D’entrada, aquesta ha de ser l’última vegada que es prorroga l’estat d’alarma al país ja que això és el que Sánchez va pactar amb Ciutadans per obtenir el seu suport a la votació. A banda dels taronges, el Govern va rebre el suport del Partit Nacionalista Basc (PNB) i l’abstenció d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). En total, hi va haver 177 vots a favor, 155 en contra i 18 abstencions. 

Nou decret de mesures

El president del Govern espanyol va anunciar, també ahir, que el dimarts de la setmana que ve el Consell de Ministres aprovarà un conjunt de mesures sanitàries que serviran per afrontar la pandèmia a nivell de país una vegada hi deixi d’haver l’estat d’alarma implementat a Espanya. Tot i així, va explicar que quan les comunitats autònomes entrin a la tercera fase de desescalada recuperaran la capacitat de decisió. 

Milers de professors

El President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va anunciar ahir que per fer front al curs escolar que, en principi, començarà al setembre, farà falta la contractació de «milers de professors». En aquest sentit, va considerar que el plantejament és «triplicar les aules» tenint en compte que s’haurà d’evitar l’acumulació de persones dins d’un mateix espai. Per fer-ho, la Generalitat planteja que s’ocupin espais que no formen part de la mateixa escola com pavellons o biblioteques. En aquest sentit, va apel·lar als governs locals a col·laborar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT