PUBLICITAT

El Cicle de l’EFA tractarà sobre els efectes econòmics de la Covid-19

L’esdeveniment es realitzarà el 19 de juny de manera telemàtica i està obert a tothom

Per Irene Mas Fàbrega

El director de l’EFA, Francesc Mora, durant la presentació de la 21a edició del Cicle
El director de l’EFA, Francesc Mora, durant la presentació de la 21a edició del Cicle | ANA

L’EFA readaptarà el format de la XXIIª edició del Cicle de l’Empresa Familiar Andorrana i el celebrarà el 19 de juny, de manera telemàtica tenint en compte les mesures de seguretat recomanades pel ministeri de Salut en el context de la pandèmia de la Covid-19. Segons va apuntar el director de l’associació, Francesc Mora, en roda de premsa , «és un repte per part nostra organitzar-hi així».


L’EFA va decidir, també, canviar la temàtica del Cicle, que tractarà sobre l’efecte del virus a l’economia andorrana i europea. Així, segons va explicar Mora, «volem oferir una primera reflexió per veure cap a on van les coses o quines perspectives hi ha» al país i a l’entorn a nivell econòmic després de la pandèmia a partir de la opinió d’experts, ja que «hi haurà una afectació a l’estructura econòmica del país a llarg termini». Mora, així, va constatar que «hem mantingut l’esdeveniment perquè creiem que és important fer-lo» tenint en compte que «es tractaran temes que preocupen a tothom». En aquest sentit, l’esdeveniment s’obrirà, per primera vegada, al públic general.


En nom de l’associació, el director va expressar que s’està preparant un recull d’idees per trametre al Govern sobre temes que «preocupen» a l’EFA. Per exemple, «com es reprendrà l’activitat econòmica habitual del país pel que es refereix al turisme, al comerç, a l’equí, etc.; l’impacte de la crisi a les finances de l’estat i de les empreses o com s’ha de millorar la competitivitat del país». En aquest sentit, va aportar que «hem de fer que Andorra sigui un país més atractiu». 


Per altra banda, va explicar que consideren important diversificar l’economia del país i «no dependre tant del turisme» sempre tenint en compte les especificitats del país i comptant amb el fet que «el turisme seguirà sent el gran actiu de l’economia andorrana». Així, va considerar que es busqui un altre tipus de turisme. 

Programa i ponents

El Cicle estarà fonamentat en cinc ponències d’experts. La primera la impartirà Marcos Urarte, president de Pharos, que «farà una síntesi del que significa la guerra econòmica soterrada que hi ha entre la Xina i els Estats Units i com això afecta a Europa». La segona la dinamitzarà Marie Hélène Caillot, presidenta del Laboratoire Européen d’Anticipation Politique «que parlarà sobre la perspectiva europea i complementarà la visió d’Urarte». A continuació se celebrarà una taula rodona i, finalment, el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, intervindrà com a representant del Govern per parlar sobre la gestió econòmica que s’ha fet des de l’administració de la crisi sanitària.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT