PUBLICITAT

Andorra la Vella

Hospitalitzats tres residents de Salita després de donar positiu

El cribratge massiu detecta 77 persones que han estat malaltes i els casos totals pugen a 844

Per Judith Sáez

Gràfic casos de coronavirus.
Gràfic casos de coronavirus. | El Periòdic.

Tres residents de Salita van ingressar dilluns a la tarda, per Covid-19, a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Salut informa que un d’ells va donar positiu en una PCR i es va detectar també el virus al seu company d’habitació i a una altra persona amb la qual solia compartir espais, les dues són asimptomàtiques. D’aquesta manera, el nombre d’ingressats ascendeix a set, sense pacients a l’Unitat de Cures Intensives.

Mentrestant, des d’ahir s’està efectuant un cribratge massiu a través de TMA a tot el personal i residents del centre sociosanitari Salita per detectar si el triplet de casos detectats és, realment, superior. En aquest sentit, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, assegurava que s’estaven prenent les mesures adequades a totes les residències i que el Govern seguia treballant en el protocol per relaxar el seu desconfinament» per retornar a la seva normalitat i abraçar-se amb les seves famílies». L’autoritat preveia que fos possible «d’aquí molt poc, probablement la setmana que ve» tot i que no donava gaires detalls més enllà que s’havia valorat una visita d’un familiar per setmana. Avui es tornarà a efectuar una reunió per definir-ho i garantir el «control» i la seguretat dels residents.

Suma de casos

Les dades epidemiològiques es modifiquen en tant que el Govern ja ha afegit els resultats dels pacients diagnòsticats a través de les PCR posteriors al cribratge massiu. En concret, la primera ronda dels tests va detectar 58 casos, 30 dels quals ja estan recuperats, i en la segona, 19 amb dues altes més. D’aquesta manera, Benazet, anunciava la detecció de 77 casos positius que se sumen al nombre total dels malalts detectats que s’han anat anunciant diariament les darreres setmanes, detectats amb el diagnòstic clínic al marge de l’estudi. La xifra total de casos és 844, la d’actius 60 i la de recuperats 733. Les defuncions segueixen essent 51.

Normalitat

«L’evolució [de la corba] segueix essent molt bona. Es veu clarament que estem ja a la fase final», afirmava Benazet, tot aclarint que segueix vigent la presència del virus al Principat, el qual mai es podrà erradicar: «Fins que no acabi el brot epidèmic i tinguem una vacuna, haurem de seguir amb les mesures i amb cautela per prevenir el contagi i el distanciament de les persones». Des del departament de Salut, redundaven en la importància de seguir les recomanacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT