PUBLICITAT

L’AFA informa al Govern dels seus neguits amb els protocols sanitaris

L’Executiu ajorna prendre una decisió sobre el retorn als entrenaments dels equips sènior de la FAF

Per Miquel López-Egea

L’Atlètic d’Escaldes i l’Inter d’Escaldes s’enfronten durant aquesta temporada.
L’Atlètic d’Escaldes i l’Inter d’Escaldes s’enfronten durant aquesta temporada. | interescaldes.com

Els clubs encara no coneixen si podran tornar a entrenar i competir. Ahir hi va haver una important reunió telemàtica que s’havia anat ajornant setmanes entre la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz; el secretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF); David Rodrigo; un membre de la junta directiva de l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA); Xavi Andorrà, i el seu advocat. Així, el Govern encara ha de confirmar la seva decisió sobre el retorn als entrenaments i els seus protocols, de manera que, no se sabrà fins avui. 

En aquest sentit, la reunió va servir perquè l’AFA transmetés personalment al Govern les seves inquietuds, sobretot pel que fa als protocols, ja que l’entitat ha defensat reiteradament que amb les instal·lacions actuals no es pot mantenir el protocol de les altres primeres divisions i també va recordar que molts equips tenen jugadors fora de les fronteres andorranes, fet que sens dubte, afectarà el desenvolupament de la competició.
En aquest context, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, ja es donava per fet que els equips tornarien als entrenaments avui mateix i, de fet, així estaria programat, però ara falta la confirmació oficial per part de l’Executiu, que està ultimant els detalls de la seva decisió, possiblement també després d’haver conegut tots els detalls de situació. 

En aquesta línia, la FAF va emetre un breu comunicat ahir en el qual va informar que «s’ha parlat de la possibilitat que els equips sèniors puguin reprendre els entrenaments» però que «fins demà [avui] no podrem conèixer la decisió».

Dos punts importants

Segons va explicar Andorrà, «la reunió ha anat bé», en la qual «hem exposat els neguits que hi ha per part de la gran majoria dels afiliats en dos aspectes concrets: en primer lloc, pel que fa a protocol sanitari, comparant-lo amb la resta de països, entenem que no s’ajusta als criteris mínims per a la seguretat dels jugadors». «Des d’un vessant esportiu, hi ha diferents jugadors a la gran majoria dels equips que viuen fora d’Andorra, especialment a Espanya, i tenint compte com està la situació, cap persona podrà entrar per la frontera espanyola abans del dia 21 d’aquest mes, quan s’acabi l’estat d’alarma», va prosseguir. 

També va considerar que des de l’AFA, «entenem que no podran venir a entrenar i no sabem si hauran fet els tests», «això pot condicionar molt pel que fa a rendiment esportiu dels mateixos jugadors i després, als clubs, perquè n’hi ha que tenen més de deu jugadors per plantilla que viuen a Espanya». «Hi ha clubs com l’Ordino o el Carroi que en molts partits han tingut serioses dificultats per alinear a 11 jugadors i entenem que és presumiblement fàcil que amb aquesta situació, evidentment no estiguin per competir els partits que queden perquè poden perdre efectius, de manera que la lliga pot quedar totalment adulterada», sentenciava. Per una altra banda va voler agrair al Govern que «se’ns deixi participar perquè des de la FAF no se’ns reconeix».

En aquest sentit, en funció de la decisió que es prengui durant la jornada d’avui, l’AFA tindrà al davant diverses opcions, una d’elles, si no està d’acord, presentar una carta davant les entitats pertinents manifestant la seva opinió. Tot i això, es desconeix encara com poden evolucionar els fets, però sens dubte, depèn de com, una altra vegada, la imatge del futbol andorrà podria quedar tocada si els jugadors i els clubs no estan d’acord amb les mesures adoptades en aquesta reunió.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT