PUBLICITAT

Troguet decideix ajornar l’expedició al Pakistan

La situació al país fa que no es pugui garantir cap mena de rescat

Per El Periòdic

Stefi Troguet al Casamanya.
Stefi Troguet al Casamanya. | @etroguet

La pandèmia mundial de la Covid-19 i la situació al Pakistan va implicar que l’alpinista Stefi Troguet hagi decidit cancel·lar l’expedició al remot Karakoram perquè, tal com va explicar en un comunicat, no sols no seria fàcil d’executar, sinó que també seria irresponsable. Per tant, l’expedició queda ajornada per a l’any 2021.

Per tant, aquesta decisió no va ser fàcil per a ella, ja que hi ha molt en joc per fer realitat el seu somni: coronar els 14 vuit mils. En aquest sentit, li van comunicar que la situació al Pakistan estava cada vegada pitjor i que no hi havia garanties de rescat en cas d’accident o malaltia. A més, en molts països encara hi ha estat d’alerta pels viatges al Pakistan, per la qual cosa les companyies d’assegurances es faran enrere. També existeix el risc addicional d’infectar-se durant el viatge i seguidament patir una infecció de coronavirus en el Karakoram, a gran altitud. Són perills de més, que un no voldria sumar en un projecte ja prou dificultós com una expedició al Karakoram (al G1, de 8.068 metres, i al G2, de 8.035 metres d’altura).

«El risc enguany és massa alt, per la qual cosa, amb el cor encongit, s’ha pres una decisió. Els Gasherbrums hauran d’esperar, anar al Pakistan durant el mes de juny, hauria estat poc racional i molt perillós», va subratllar l’alpinista i va reconèixer que «ha estat una decisió difícil de prendre, ja que tinc el compromís amb el país, així com amb el grup d’empreses i marques patrocinadores que em fan suport per aquesta expedició».   

PUBLICITAT
PUBLICITAT