PUBLICITAT

Andorra la Vella

Més de 3.500 registrats per entrar a la Zona de Baixes Emissions

Barcelona suspèn temporalment el règim sancionador

Per Victoria Gómez Pérez

Mapa de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona.
Mapa de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. | El Periòdico

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va informar ahir que el Servei de Tràmits del Govern va rebre, entre el 2 de març i el 31 de maig, 3.510 sol·licituds per entrar a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona. Tal com Gallardo va recordar, l’ajuntament de la Ciutat Comtal ha creat un registre per poder circular en un espai lliure de contaminació, que havia de funcionar a ple rendiment el passat 1 d’abril. La declaració de l’estat d’alarma per part del govern espanyol i les limitacions en la circulació, ha obligat el consistori a allargar la posada en marxa de la normativa, que entrarà en vigor un més després que s’aixequi l’estat d’alarma. 

Així, i pel que fa als conductors andorrans, els primers dies del registre es van rebre 3.320 sol·licituds, mentre que a l’abril en van ser només 50 i al maig 140. A més, també s’han realitzat 231 demandes que corresponen a vehicles no eficients. Gallardo preveu que en els pròxims dies, i a mesura que la data de la reobertura de la frontera sigui definitiva, la xifra anirà a l’alça. 

 

Pla engega

D’altra banda, el màxim responsable d’Economia també va anunciar que per «tornar a estimular el sector» de la venda automobilística, el Govern ha dotat de 500.000 el programa Engega per a la compra de vehicles elèctrics. Gallardo va fer especial èmfasi en els vehicles industrials –furgonetes i camionetes mitjanes– per ser els que «més roden pel país» i, a més, segons les dades del ministeri, els més antics, ja que el 35% té més de 15 anys. A més, el Govern ha incrementat algunes ajudes oferint prestacions de fins a 13.000 euros per a l’adquisició de vehicles elèctrics purs i  s’han establert topalls màxims del preu dels vehicles elèctrics, que no poden superar en cap cas els 65.000 euros. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT