PUBLICITAT

Acord per prorrogar l’estat d’alarma per última vegada

Espanya preveu un pla de reactivació del turisme per abans del dia 15

Per El Periòdic

Casos coronavirus al món
Casos coronavirus al món | El Periòdic

El Govern espanyol de Sánchez es va assegurar, ahir, el suport per a l’aprovació de la sisena i última pròrroga de l’estat d’alarma. Ciutadans els donarà suport a la votació amb l’acord que sigui l’última vegada que s’allarga la mesura. Així, l’estat d’alarma al país es prorrogarà fins el 21 de juny amb el suport dels mateixos, del Partit Nacionalista Basc (PNB) i amb l’abstenció d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). 

Tot i així, el procés d’aplicació de mesures varia segons l’evolució de la pandèmia al territori i cal tenir en compte que Sánchez va pactar amb ERC la cessió de la gestió del desconfinament a les comunitats autònomes quan les mateixes passin a la tercera fase. En aquest sentit, el cap del govern espanyol va anunciar que el que es seguirà controlant, segur, des de l’administració central fins que deixi d’haver-hi estat d’alarma al país, serà la mobilitat.

En aquesta línia, el Ministre de Sanitat del Govern espanyol, Salvador Illa, va explicar que segurament serà quan s’acabi l’estat d’alarma que els correspondrà a Madrid i a Barcelona entrar a la fase tres. Llavors, probablement les competències de Sanitat les tornaran a gestionar les comunitats autònomes.

Reactivació del turisme

El PSOE de Sánchez i el grup de Ciutadans també van pactar que es fonamenti un pla de reactivació del turisme abans del 15 de juny que comptarà amb 2.500 milions d’euros provinents de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO) per garantir la liquiditat del sector i 151 milions d’euros per invertir en la transformació digital del sector.

Segon dia sense morts

Ahir va ser el segon dia consecutiu des del 3 de març, quan es va notificar la primera mort al país, que Espanya no va notificar cap defunció relacionada amb la pandèmia de la Covid-19 als hospitals.

Des de l’inici de la pandèmia s’ha registrat un total de 27.127 morts a tot Espanya. D’altra banda, en el mateix període de temps durant el qual no es va notificar cap mort per primera vegada es van registrar 71 nous contagis, i es tracta del segon dia seguit sense que es superin les 100 persones infectades. La xifra total de contagis a nivell espanyol, doncs, s’eleva fins a 239.638 des de l’inici de la pandèmia. A Catalunya, el total de defuncions per la Covid-19 és de 5.587.

PUBLICITAT
PUBLICITAT