PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’AFA es manifesta «preocupada» abans de la reunió amb el Govern

Considera que la quantitat d’entrenaments abans de competir és molt baixa i que hi ha risc de lesions

Per Miquel López-Egea

Un partit de la Lliga Multisegur Assegurances, aquesta temporada.
Un partit de la Lliga Multisegur Assegurances, aquesta temporada. | FAF

El futur del futbol nacional es decideix avui en una reunió entre la Federació Andorrana de Futbol (FAF), l’Associació de Futbolistes Andorrans (AFA) i el Govern. En aquesta  finalment, hi assistirà l’AFA després que el Ministeri de Cultura i Esports així ho considerés.

La màxima preocupació de l’AFA és el risc de lesions a causa del poc temps que es podrà entrenar. Segons va explicar el vocal de l’entitat i jugador de la UE Santa Coloma, Jordi Rubio, a EL PERIÒDIC, «els dubtes són els protocols, com s’ho faran els jugadors d’Espanya per jugar i els salaris, perquè hi ha clubs que allarguen la temporada però tenien la temporada econòmicament planificada des de principis d’any». «Volem saber com se seguirà el protocol, també pel que fa als entrenaments perquè no entrenarem cada dia», de manera que «si entrenéssim cada dia, podríem arribar en millor forma però no podrem preparar-nos fent dos o tres dies per setmana, hem de veure com ho gestionem», afirmava.

En aquest context, el jugador va reiterar que «anem a escoltar el que proposen, hem agafat la informació dels jugadors dels clubs i la traslladarem». Per tant, va insistir en el fet que «estem preocupats perquè molts problemes econòmics ens vindran a sobre». «Vulguem o no, hi haurà més possibilitats del normal de patir lesions, volem jugar però ens han de deixar un temps de preparació com deu mana. No tothom ha pogut fer alguna cosa aquests dies. Jo vaig estar una setmana parat per un fals positiu i no he pogut ni sortir al carrer», afegia. Així, a parer de l’AFA, «hi ha molt poc temps entre entrenar i jugar i a sobre no ho podrem fer per grups».

En funció del que es digui, «veure’m què fem. Evidentment, que ens facin tests és una bona notícia però ens han d’explicar com ho fem, la veritat és que no ens podem comparar amb altres primeres divisions, el protocol sanitari ha de ser el mateix a totes les lligues però no tenim les mateixes instal·lacions», sentenciava, reconeixent que «tot és estrany»

En aquest context, va recordar que «no ho hem tingut converses amb la FAF» però que «el Govern ens ha reconegut, ha anat molt bé amb la ministra». «La FAF encara no ens ha reconegut i és la primera que ho ha de fer, treballem per a tothom, no per un club», reiterava, criticant que «sembla que tot està decidit» o que «es vol donar una bona imatge de sanitat i instal·lacions però si surten segons quines notícies de jugadors que no cobren, no sé què serà pitjor».
Per la seva part, el jugador de l’Inter d’Escaldes, Genís Soldevila, va explicar en una entrevista amb el club que «volem estar amb el màxim de garanties possibles però hi ha un alt risc de lesions que pot dificultar el retorn». «El Govern o la FAF s’han de fer responsables de la decisió, s’ha de reiniciar la lliga amb la màxima seguretat possible, el més important és la salut». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT