PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una cinquantena de restaurants fan ús d’una carta de plats digital

Per llegir-la cal escanejar un Codi QR i es pretén evitar l’ús de material comunitari

Per Irene Mas Fàbrega

Escaneig de Codi QR
Escaneig de Codi QR | El Periòdic.

Aproximadament 50 establiments relacionats amb la restauració a Andorra es beneficien, a partir d’avui, del sistema d’emmagatzematge d’informació de Codi QR per tal que els consumidors consultin les cartes de plats amb els seus propis mòbils i evitin, així, fer ús d’una carta física comunitària. La idea va sorgir a partir del context de la pandèmia de la Covid-19 que estableix, com a mesura de seguretat per prevenir els contagis, evitar l’ús de material compartit i reduir i limitar el contacte social. 

Així ho va fer saber a EL PERIÒDIC la companyia catalana Refoodlution, encarregada de la creació i del manteniment del sistema de carta en qüestió: «L’empresa ha creat la plataforma i l’ha programat d’una forma molt intuïtiva i pensant en el restaurador; tenint en compte que el perfil del mateix no és el d’una persona gaire tecnològica i, així, oferir-li una opció fàcil i atractiva». En aquest sentit, Refoodlution s’encarrega del manteniment de la plataforma que gestiona els codis QR «tot i que té un caràcter molt autònom: si el restaurador es dóna d’alta a la plataforma, a nosaltres, d’entrada, no ens necessita, tot i que disposa d’un telèfon i d’un correu electrònic de contacte per resoldre dubtes o incidències». Les úniques tasques que ha de desenvolupar el restaurador son: donar-se d’alta a la plataforma i introduir-hi els plats que composen la seva carta.

Segons l’empresa, «transcriure una carta de 50 o 60 plats  a l’aplicatiu es pot fer amb mitja hora».
A partir d’aquest punt, el comensal ha d’escanejar el Codi QR que ofereixi el bar o restaurant i, sense necessitat de cap aplicació, se li mostra la carta digital al mòbil. L’usuari, en aquest sentit, tan sols necessita un telèfon mòbil que llegeixi codis QR de manera automàtica amb la càmera de fotos o bé un telèfon amb una aplicació dedicada exclusivament a la lectura dels mateixos i Internet. 

Segons van apuntar des de Refoodlution, «és una carta digital diferent de la resta que hi ha al mercat perquè ofereix opcions com la mostra de la carta que en qüestió en l’idioma que està configurat el telèfon mòbil, o que s’hi puguin introduir les al·lèrgies i intoleràncies».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT