PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern flexibilitzarà els criteris per poder optar a les beques

L’Executiu presentarà les modificacions a tràmit urgent per poder-les aplicar pel curs vinent

Per Lídia López

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla
La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla | SFGA / CESTEVE

El Govern vol aprovar una modificació d’urgència a la Llei dels Ajuts a l’Estudi perquè entrin en vigor de cara al curs vinent. La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i la directora d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’Estudi, Meritxell Gallo, van presentar els canvis ahir en una roda de premsa.

L’actual crisi sanitària ha deixat veure la importància de tenir implementada la digitalització i així «donar resposta a situacions que potser abans no eren tan importants», segons Vilarrubla. Així, Gallo va confirmar que el període per presentar les peticions serà del 10 de juny al 10 de juliol. 

En referència a les modificacions i pel que fa als criteris per a l’obtenció d’una beca, la llei inclou una sèrie de mesures que beneficien a la incorporació de més alumnes dins dels criteris, i a la vegada, adapta el text a la realitat actual, incorporant entre d’altres, la diversitat de tipologies familiars que avui dia representen Andorra.

L’obertura segueix endavant

La ministra d’Educació va recordar a la roda de premsa que l’obertura dels centres escolars la setmana vinent segueix com s’havia previst a l’inici de setmana. El format per atendre els alumnes té pensat convertir en els grups d’aula de 10 alumnes, en menors de sis anys, i de 15 a partir d’aquesta edat, en grups de convivència que podran interactuar entre ells sense les mesures de seguretat. En canvi, a les àrees on hi hagi coincidència de diversos grups, com als passadissos, al menjador o al pati, s’hauran de seguir les mesures higièniques i mantenir la distància de seguretat. En aquest sentit, Vilarrubla va assegurar que la majoria dels centres podrà comptar amb el servei de menjador perquè les associacions de pares i mares, encarregades de gestionar-lo, han pogut reactivar-lo. L’excepció seran les escoles franceses d’Ordino i Encamp, que treballen per recuperar-lo.

En qualsevol cas, la titular d’Educació va recollir les paraules del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, el dia anterior amb relació a la distensió de les mesures de seguretat a mesura que el virus vagi minvant, assegurant que si bé ara s’ha fet un protocol «no vol dir que d’aquí a una setmana hi pugui haver una nova flexibilització de les consignes». Segons les dades que li havien fet arribar des del centre, l’ocupació de les aules en la nova tornada estaria entre el 20 i el 60% de la capacitat, segons l’escola.

Per la seva banda, la Universitat d’Andorra (UdA) va confirmar ahir que també reobrirà les seves instal·lacions el dimarts 2 de juny. Aquesta obertura permetrà que es puguin realitzar algunes activitats d’avaluació de forma presencial, si bé l’activitat lectiva es culminarà digitalment perquè la majoria dels estudis finalitzen el 5 de juny. A més, a partir de dimarts també s’oferirà atenció al públic de 9.00 a 13.00 hores. L’UdA espera que el retorn del professorat serveixi per donar «la màxima normalitat possible abans del període estival» i així estar preparats pel retorn de les classes presencials al setembre.

PUBLICITAT
PUBLICITAT