PUBLICITAT

El lloguer de l’edifici del Cedre costa 446.274 euros

La despesa mitjana dels pacients és de 144 euros

Per El Periòdic

La consellera general de Terceravia+Unió Laurediana, Carine Montaner.
La consellera general de Terceravia+Unió Laurediana, Carine Montaner.

L’edifici del Cedre és propietat del Fons de Resevra de Jubilació des del gener del 2016, organisme que es dedica a la gestió del patrimoni de la branca dejubilació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). La despesa meritada durant l’exercici 2019 corresponent al lloguer de l’edifici ha estat per un import de 446.274 euros, segons es pot llegir a la resposta del Govern a una pregunta formulada per la consellera general de Tercervavia+Unió Lauredinana, Carine Montaner. A la resposta s’explica també que les reparacions són a càrrec exclusiu de l’arrendatari que corresponen al desgat per l’ús ordinari. 
D’altra banda, l’executiu informa també que els pacients assistits al centre sociosanitari tenen un forfet de 200 euros al mes segons el conveni firmat entre la CASS i SAAS. Segons les dades a tancament del gener d’enguany, es van atendre 130 residents. D’aquests, 93, el 75% del total, tenen la consideració de residents assistits per la CASS. El nombre de pacients que van superar el forfet de 200 euros mesuals van ser 17. A més, la despesa mitjana dels pacients es va situar en 144,90 euros, amb un màxim de 1.395,21 euros i un míim de 2,41 euros. 
La consellera general Carine Montaner s’havia interessat per la tipologia dels residents al centre, l’equip directiu, el full de ruta per fer la prova pilot a la tercera planta, el nombre d’infermeres i el problema de distribució de fàrmacas, així com sobre diverses qüestions relacionades amb l’informe de la Fundació Matia. La resposta nega que hi hagués problemes en el subministrament de medicaments no inclosos a la guia del pacient crònic.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT