PUBLICITAT

Andorra la Vella

França aixeca la limitació dels 100 quilòmetres en els desplaçaments

Les autoritats encara no han obtingut resposta d’Espanya

Per Judith Sáez

Duaners de la frontera francoandorrana.
Duaners de la frontera francoandorrana. | Maricel Blanch

El primer ministre francès, Edouard Philippe, va anunciar ahir la fi de la prohibició dels desplaçaments de més de 100 quilòmetres fent augmentar la possibilitat de rebre visitants francesos al Principat. La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ho va considerar una mesura positiva que, a més, demostra que la situació sanitària també està millorant al país veí. Tanmateix, Andorra encara no ha obtingut una resposta de l’Executiu francès amb relació al moviment recíproc de residents i nacionals en sentit invers.

El ministre de Turisme francès, Jean-Baptiste Lemoyne, avançava abans-d’ahir que potenciar el turisme intern és una de les prioritats del Govern així com, que es preveu la reobertura i reactivació de negocis i establiments del sector de l’hostaleria i el turisme.

Per part d’Espanya, tampoc s’ha obtingut resposta amb relació a l’obertura de fronteres i la lliure circulació de persones entre regions. Ubach constatava així , en roda de premsa, que es va enviar una carta demanant l’aixecament de la restricció de la mobilitat, al menys, amb la zona de l’Alt Urgell en tant que «es troba en una situació similar a la d’Andorra». De fet la localitat de la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran ja es troba en la fase dos de la desescalada espanyola mentre les autoritats andorranes resten a l’espera.

Mobilitat internacional

Des de l’inici de la crisi sanitària, el ministeri d’Afers Exteriors ha assolit que més d’un centenar de residents hagin tornat al país. En aquests moments, encara s’està gestionant el retorn d’una vintena de casos, 15 persones que ja tenen bitllet de tornada i una dotzena que resten a l’estranger sense intenció de tornar. A més, també s’ha coordinat amb organismes i administracions internacionals la repatriació dels temporers atrapats al país. Ubach destacava el treball amb fins a 1.914 persones, la majoria argentins. Els propers vols previstos són el 28 de maig amb destí a Xile i el 30 del mateix mes al Brasil. Hi viatjaran 11 i 15 temporers, respectivament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT