PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Solana considera que era «vital» acabar la Lliga Endesa pel seu futur

Assegura que el MoraBanc vol estar en les millors condicions possibles en una situació com l’actual

Per Miquel López-Egea

El MoraBanc Andorra entrena al Poliesportiu, aquesta setmana.
El MoraBanc Andorra entrena al Poliesportiu, aquesta setmana. | BCA

Les lligues d’Alemanya, Espanya i Israel de bàsquet són les tres úniques que s’acabaran a les pistes aquesta temporada. En el cas de l’espanyola, es va saber dimecres, ja que la fase final de la Lliga Endesa es jugarà a València perquè va ser la guanyadora de les candidatures, entre elles, la d’Andorra. En aquest sentit, el General Manager del MoraBanc Andorra, Francesc Solana, va explicar que «sempre he sigut de l’opinió que era vital pel futur, posant les llums llargues al que serà el bàsquet del futur».

Per tant, el títol es decidirà a València del 17 al 30 de juy  i hi participaran els dos primers classificats de la fase regular. El MoraBanc Andorra es troba enquadrat al grup B amb el Reial Madrid, Casademont Saragossa, València Basket, San Pablo Brugos i Herbalife Gran Canària.

«Arribem a un objectiu que s’havia marcat la lliga, a partir del 20 d’abril, es va marcar la possible finalització amb una fase final de diferent format. Els clubs hem treballat tots per poder arribar de la millor manera possible i ara ha arribat el moment de veure en quin moment ens trobem», explicava i remarcava que «volem avançar i anar a València a jugar una fase final que serà molt atractiva». «Volem estar en les millors condicions que es pot arribar en una situació així», reiterava.

Així mateix, va considerar que «tothom ha treballat amb aquesta idea, la d’acabar». «Poder aconseguir deu candidatures per acollir una fase final no és evident i té molt mèrit», remarcava, considerant que «és una llàstima no haver pogut portar la fase final a Andorra perquè hi hem treballat molt des del club i des del Govern», però, malgrat això va considerar el fet de «poder arribar a jugar i haver participat en el projecte». «Volem arribar en condicions i sense positius per poder competir», assenyalava.

Respecte a l’estat físic dels jugadors, el preparador físic del club, Miguel Ángel Rodellar, va explicar que «estem en el moment que esperàvem, hem fet una evolució bona». «Hem anat de mica en mica, estem trobant la mesura justa. Tenim molt clar que primer treballem amb persones i que els volem cuidar», afegia.
Per la seva banda, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, va manifestar ahir que «Andorra és un destí excel·lent i un dels més segurs del món perquè tenim molt poca circulació del virus» però que en aquesta elecció «hi deuen haver aspectes de país i d’infraestructures». «Sabem que se’ns ha qualificat de manera molt alta i que ens han valorat però és una lliga espanyola i València té unes infraestructures espectaculars».

Per la seva banda, el president del club, Gorka Aixàs, va exposar que «tots hem explicat què havia de complir la seu, ha estat extens i arguments i hi havia molts criteris a valorar». «València sortia millor valorada però la nostra ha estat una de les més ben posicionades», revelava i aprofitava per «agrair la feina i l’esforç que ha treballat en la candidatura». «Em fa content veure que hem pogut oferir  un missatge com a país de destinació segura i que s’ha valorat així. Tindrem alguna altra ocasió de poder-ho fer», destacava.

Per un altre costat, Antonio Martín, president de l’ACB, va subratllar  que «després de la reunió que hem tingut amb els clubs em trobo molt feliç. No ha estat un esforç meu sinó de tots els equips de l’ACB, dels metges que garanteixin la sanitat a la seu i d’aquesta per presentar alguna cosa que ens dóna confort i seguretat. L’esforç és de molta gent que ha estat involucrada perquè aquesta fase es faci realitat».

Així, va reiterar que «si no canvia res, la fase final es disputarà del 17 al 30 de juny. Són deu dies de fase inicial, una jornada de descans, semifinals, jornada de descans i la final». «Durant aquests catorze dies -exceptuant els dos dies de descans- hi haurà partits, i això em fa estar content perquè l’aficionat estarà molt connectat fins i tot a equips que no segueix». «És molt fàcil defensar València com a seu. La Fonteta és una instal·lació de primer ordre. He vist que en cadascuna de les propostes s’ha fet un esforç brutal, però hem intentat ser pragmàtics», concloïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT