Llovet afirma que el format de fase final «dona peu a moltes sorpreses»
Salut considera que Andorra presenta unes bones condicions a nivell sanitari per acollir la competició
Avui es decideix si finalitza la Lliga Endesa i, si finalitza, on acabarà i quan. Andorra és una de les nou candidates a ser la seu de la fase final. En aquest sentit, Nacho Llovet, jugador del BC MoraBanc Andorra, va apuntar que l’EuroLliga es va suspendre «per les dificultats a nivell estructural» a l’hora de fer viatges internacionals i, així, competir a països que tenen realitats sanitàries diferents en el context de la pandèmia de la Covid-19.
Va apuntar que per seguir amb l’ACB» «volem tenir les millors garanties a nivell sanitari i esportiu. Sabem de primera mà que les garanties sanitàries a Andorra serien màximes». Pel que es refereix a aquesta petició, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ahir mateix durant la roda de premsa d’actualització de dades de coronavirus al país va apuntar que «Andorra és una excel·lent candidatura. Donem unes mesures de seguretat que a pocs llocs poden donar» tenint en compte l’evolució de la corba epidemiològica al Principat. Tot i així, les informacions referents al lloc on s’acabarà la competició si es decideix finalitzar-la indiquen que el més probable és que es celebri a València.
Llovet va voler posar en consideració la diferència entre «les circumstàncies de cada equip i de cada jugador», però va apuntar que a nivell personal té «ganes de jugar i crec que si tenim un permís sanitari d’Andorra i d’Espanya, tenim una obligació contractual i ètica de fer la nostra feina, que també és el que ens agrada». Va afegir que té ganes de veure si l’ACB confirma que se segueix amb la competició i «ens podem posar a entrenar amb una visió i amb un objectiu clar».
Una competició diferent
El final de la Lliga Endesa es planteja amb un format diferent degut a la situació sanitària. Els equips van acordar donar per finalitzada la temporada regular i reprendre la competició, si és possible, en format de play-offs entre els 12 millors equips classificats fins a finals d’abril.
En aquest sentit, Llovet va considerar que la manera com es projecta «dona peu a moltes sorpreses. Però crec que pot ser una competició molt divertida de cara a l’aficionat per les diferències» d’estat físic entre jugadors degut al període de quarentena, de la recuperació de sensacions amb la pilota, la recuperació de sensacions a nivell de grup, etc.
Entrenaments en grup
Dilluns passat es van reprendre els entrenaments en grup tot i que es tracta de sessions adaptades a la situació actual tenint en compte les recomanacions sanitàries per evitar contagis. Llovet va explicar que «estem anant molt pas a pas. Cada setmana s’ha incrementat el temps, els dies i la intensitat dels entrenaments. La següent fase era començar a fer entrenaments grupals». Així, va exposar que els individuals han funcionat per recuperar l’estat físic personal i que ara es recupera l’esperit col·lectiu del bàsquet.
El funcionament de les sessions és diferent de l’habitual en el sentit que, per exemple, es treballa amb grups de sis persones en comptes de en grups de 12 o 13. Igualment, però, va remarcar el fet que tornar a entrenar en grup «és una passa més de cara a la normalitat».