PUBLICITAT

El Consell vota avui el projecte per reprendre l’activitat jurisdiccional

El text inclou també disposicions per millorar els ajuts als autònoms

Per El Periòdic

Una sessió del Consell General.
Una sessió del Consell General.

El Consell General celebra aquest matí una sessió ordinària amb un punt únic a l’ordre del dia: l’examen i votació del projecte de llei de mesures excepcionals i urgents, en matèria processal i administrativa, per la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2.  Un dels principals objectius d’aquest projecte de llei, tramitat pel procediment d’extrema urgència,  és clarificar la represa ordenada de l’activitat jurisdiccional, suspesa arran de la situació generada pel coronavirus. 
A més, s’aprofita també per millorar alguns aspectes de les dues lleis de mesures urgents que es van aprovar, sobretot els destinats als autònoms. Així, es deixa clar que els autònoms podran rebre una prestacio de 1.803 euros bruts per fer-se càrrec dels fills menors de 14 anys mentre no obrin amb normalitat els centres educatius. D’altra banda, s’amplia la possibilitat d’acollir-se a una prestació a tot l’espectre de cotitzacio dels treballadors per compte propi. 
Dins de l’agenda del Consell General, està prevista demà una compareixença davant de la comissiólegislativa d’Afers Socials i  Igualtat del ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, per presentar les polítiques socials en el marc de la pandèmia causada pel coronavirus. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT