PUBLICITAT

El Govern rebutja que els crèdits tous es facin públics

Jover explica que la decisió quedarà en mans del Tribunal de Comptes

Per Julià Rodríguez

Un moment de la sessió d'ahir del Consell General. / E.C.
Un moment de la sessió d'ahir del Consell General. / E.C.

El Govern va deixar clar ahir que, tot i la insistència de l’oposició perquè es faci, no es donarà publicitat a la relació d’empreses que es beneficiaran dels avals per als crèdits tous per sortir de l’actual situació de crisi econòmica. El minitre de Finances, Eric Jover, va explicar al respecte que  s’elaborarà una memòria en què es recolliran les sol·licituds, però en tot cas serà el Tribunal de Comptes el que decidirà  si aquesta es farà pública o no. La consellera socialdemòcrata Susanna Vela va insistir que es tracta de «diners públics» i, per tant, «en un exercici de transparència» s’ha de saber a on van a parar amb la seva publicació al BOPA. La parlamentària de Terceravia+UL, Carine Montaner, es va expressar en el mateix sentit. En relació a aquest punt, Jover va explicar que la previsió és que no es superi el 20% de morositat pel que fa a aquests crèdits. Per la seva banda, el ministre d’Economia,Jordi Gallardo, va reiterar qu el Govern ja ajudat els autònoms, com demostra que 13 miions d’euros dels crèdits han estt per aquests treballadors.

Riva anuncia un reforç al pont de la Margineda

La ministra de Cultura, Sílvia Riva, va indicar ahir que els tècnis es van manifestar en contra de  l’arc lluminós que el comú d’Andorra la Vella volia instal·lar molt a prop del pont de la Margineda, La corporacio comunal ja va anunciar fa uns dies que no faria el projecte. Riva va anunciar també que es faran treballs per reforçar el pont.

Cap problema d’espai a la guarda d’infants

educació 3La ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, va insistir ahir que hi ha suficients places en el servei de guarda d’infants, tot i que cada vegada són més les activitats econòmiques obertes.  «No hiha cap problemes d’espai» i pel que fa al personal disponible «en tenim prou». A més, les escoles congregacionals han ofert els seus centres per si fossin necessaris.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT