PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira tanca el curs amb 1.630.000 dies venuts

Tot i el tancament forçós, l’estació valora de «correcte» la temporada

Per El Periòdic

Pistes de Grandvalira al Pas de la Casa.
Pistes de Grandvalira al Pas de la Casa.

L’estació Grandvalira qualifica de «correcte» el balanç de l’exercici 2019-20. La campanya d’enguany, que mostrava un ritme que hauria estat de rècord, va requerir un tancament forçós abans del previst per la crisi del coronavirus i va deixar finalment un període d’activitat de 110 dies d’obertura. Així i tot, es van registrar 1.634.480 dies d’esquí venuts, tot i haver perdut un període clau per l’estació com és el de la Setmana Santa.

La temporada va arrencar una setmana abans de l’estimat per les precipitacions de neu caigudes a finals d’octubre. Però, malgrat l’inici prometedor, des del Nadal, l’estació va tenir nevades molt puntuals, i la feina dels equips de terreny van ser claus per garantir la bona qualitat de la neu per la seva practicabilitat. Així, es van acumular 23.922 hores de treball amb màquines trepitjaneu, i quan les baixes temperatures ho han permès, s’ha produït un total de 810.000 metres cúbics de neu de cultiu.

En general, la meteorologia amb predomini de temperatures suaus i dies assolellats, va motivar els esquiadors a augmentar el nombre de visites al domini. D’aquests, el client procedent d’Espanya ha estat una vegada més el que més visites ha fet a Grandvalira, amb un 51,3 % del total. Molt per darrere, hi ha els visitants francesos, amb un 13%1 del total, i dels anglesos, un 12,1%. 
Els esquiadors van fer una molt bona valoració a les enquestes de satisfacció als clients, amb una 8,48 sobre 10.

PUBLICITAT
PUBLICITAT