PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Xoc entre la Cambra i l’Eix Comercial per la reobertura

Armengol proposa fer-ho dilluns i Sònia Yebra, l’1 de juny

Per El Periòdic

Una clienta es fixa en l’aparador d’una joieria
Una clienta es fixa en l’aparador d’una joieria | Sergi Pérez

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis va demanar al Govern que contempli l’obertura dels comerços i la restauració el dilluns vinent, 18 de maig. L’ens reclama que els sectors demanden de forma recurrent la tornada a l’activitat davant de la preocupació per la supervivència dels seus negocis. 

En el seu comunicat, la Cambra s’aferrava a l’evolució de la corba epidemiològica per tal d’incloure més sectors en la tercera fase, i defensaven que contribuiria a fomentar el consum intern i ajudar a fer front a la crisi econòmica. En aquesta línia, el president de la Cambra, Miquel Armengol, va considerar al  respecte que «una tercera fase unificada beneficia enormement la reactivació econòmica». Armengol, també va sostenir la petició amb el fet que «la ciutadania ha respost amb seny i molta responsabilitat a les mesures de prevenció» i considerava que «continuarà fent-ho un cop s’activin la resta de sectors». 

Aquesta posició es contrastava amb la manifestada per l’Associació Eix Central, que amb un comunicat propi va reiterar la seva aposta per una obertura dels comerços adscrits de cara a l’1 de juny, si es manté la bona evolució de la pandèmia. L’associació va considerar que «no tindria sentit reobrir el 18 de maig» perquè les tres zones que l’integren tenen una «forta dependència de l’afluència de visitants». D’aquesta manera, estan a l’expectativa que es relaxin les restriccions als desplaçaments dels països veïns. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT