PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els sindicats avisen que la xifra d’atur seguirà pujant

L’USdA i el SAT fan una mala valoració de les mesures impulsades

Per Lídia López

Una persona aturada efectua el registre al Servei d’Ocupació
Una persona aturada efectua el registre al Servei d’Ocupació | MARICEL BLANCH

Els sindicats manifesten estar decebuts amb la gestió que ha fet el Govern amb la crisi econòmica del coronavirus. Les organitzacions consideren que les dades sobre la taxa d’atur publicades aquesta setmana han demostrat que els esforços no han frenat els acomiadaments, tal com s’havia proposat l’Executiu.

Preguntat per EL PERIÒDIC, el secretari general del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Guillem Fornieles, va considerar que les dades compartides pel Servei d’Ocupació «no es poden considerar un referent real dels aturats del país perquè si no t’apuntes, no hi constes», i ho va titllar d’una «pantomima per justificar que no hi ha aturats». I és que, segons Fornieles, la xifra real la té la CASS i el Govern hi ha recorregut, per tant, qualsevol altra estimació «és un engany a l’opinió pública i l’estadística». En aquesta línia, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va preveure que «hi hauran molts més acomiadaments» fins al punt que perilla que es dobli la xifra els mesos vinents. «Nosaltres ja vam avisar que calia establir per llei que no s’acomiadés ningú i no ens van fer cas», va lamentar. A més, independentment de les dades, Fornieles va considerar que tampoc serveix de res formar part d’aquest llistat, ja que «per rebre una ajuda social has de ser pobre d’ofici». «Als treballadors només els queda encomanar-se a Sant Xavier Espot», va etzibar.

Pels sindicalistes, les mesures llaçades en les lleis òmnibus no han atès suficientment les necessitats dels treballadors. Ubach, va reflexionar que «si la intenció de les mesures era social, hi ha alguna cosa que falla», perquè a les empreses «se’ls hi ha donat una part dels salaris, no han de pagar lloguer i els hi cobreixen la part patronal de la CASS», i es preguntava en conseqüència, «així i tot fan fora a persones?». «Tota la responsabilitat del que passi a partir d’ara és del Govern», va sentenciar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT